Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Volledige vergoeding voor matrassen

Matras Recycling Nederland verhoogt de vergoeding voor gemeenten en inzamelaars voor afgedankte matrassen naar 100 procent. Voorheen werd slechts 60 procent vergoed. Deze verhoging heeft als doel het recyclingpercentage van matrassen te verhogen. MRN zal containerkosten, transportkosten en verwerkingskosten volledig vergoeden, en ze werken aan het verbeteren van de data over inzamelingskosten en werkelijke kosten.



Dit initiatief hoopt gemeenten en inzamelaars te stimuleren meer matrassen in te zamelen. MRN heeft ook de declaratietemplate vereenvoudigd om het indienen van declaraties makkelijker te maken en zal binnenkort een communicatietoolkit versturen naar gemeenten en milieustraten. Het officiƫle recyclingpercentage voor matrassen was in 2022 44 procent, maar MRN streeft naar minstens 75 procent recycling in het kader van de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid.

Bron: AfvalOnline

Publicatiedatum: