Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FTC blokkeert overname Mattress Firm door Tempur Sealy voor $4 miljard

Tempur Sealy International heeft laten weten het zeer oneens te zijn met de beslissing van de Federal Trade Commission (FTC) om de voorgenomen overname van Mattress Firm ter waarde van $ 4 miljard te blokkeren, en beweert dat het perspectief van de FTC misplaatst is. Het bedrijf blijft vastbesloten om de overname te voltooien en gelooft dat juridische procedures de zaak kunnen oplossen, met als doel om de deal eind 2024 of begin 2025 af te ronden.


Foto: Dreamstime

De beslissing van de FTC, aangekondigd met een 5-0 stem, werd onthaald door Tempur Sealy, dat had samengewerkt met de commissie om goedkeuring te krijgen.

Tempur Sealy benadrukte het concurrentievermogen van de sector door te wijzen op de talloze opties die consumenten hebben via de vele fysieke en online retailers. Tempur Sealy verdedigde de strategische beweegredenen achter de overname door te wijzen op potentiële voordelen zoals verbeterde innovatie, verbeterde klantervaring en operationele efficiëntie door synergieën.

De FTC beweert dat de fusie Tempur Sealy aanzienlijke macht zou geven om de concurrentie te verstikken en de matrassenprijzen voor consumenten te verhogen. Volgens de FTC werden de plannen van Tempur Sealy om de toegang van concurrenten tot het uitgebreide netwerk van Mattress Firm van meer dan 2.300 winkels te beperken onthuld in interne documenten en communicatie met betrekking tot de overname.

Henry Liu, directeur van het Bureau of Competition van de FTC, bekritiseerde de bedoelingen van Tempur Sealy en stelde dat de overname erop gericht is concurrenten lam te leggen in plaats van efficiëntie te creëren.

Bron: www.furnituretoday.com

Publicatiedatum: