Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Ik wil de zon naar binnen halen, in het interieur"

390 stralen van staal van elkaar gescheiden en bevestigd aan een centraal punt, vormen een hanglamp met een theatrale uitstraling en persoonlijkheid. Om Sun-Light of Love te ontwerpen, liet ontwerper Tord Boontje zich inspireren door de gloeiende en ongrijpbare contouren van de zon en door Satellietfoto’s van het Universum, maar ook door de krachtige lichteffecten in Barokke beeldhouwkunst en architectuur – van de Estasi di Santa Teresa van Gian Lorenzo Bernini tot de Karlskirche apsis in Wenen.



“Ik wilde de zon naar binnen halen, in het interieur. Sun-Light of Love is een object waarbij je, net als bij zonlicht, niet kunt bepalen waar het begint en waar het eindigt", aldus ontwerper Tord Boontje. 

“Sun–Light of Love is een lamp met grote decoratieve impact, zonder pompeus of opzichtig te zijn. De lamp heeft een dubbele lichtbron een precieze, naar beneden gerichte bundel, en indirect, diffuus, naar boven gericht licht, waardoor de ruimte optimaal wordt verlicht of een gezellige sfeer rond een tafel wordt gecreëerd. De twee beschikbare kleuren geven de lamp hun eigen karakter en bepalen de sfeer. De witte variant doet denken aan Scandinavië en past bij meer ingetogen, minimalistische interieurs. Het goud geeft de lamp een luxueuze uitstraling en drukt de kracht van de zon uit.”

Meer informatie:
Tord Boontje
www.tordboontje.com

Publicatiedatum: