Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PH 5 Monochrome geeft uitdrukking aan tijdloze veelzijdigheid van zwart, wit en blauw

De nieuwe PH5 kleurenserie van Louis Poulsen geeft uitdrukking aan de tijdloze veelzijdigheid van monochroom zwart, wit en blauw en voorziet het klassieke design en kleurenspectrum van een nieuw jasje met een minimalistische, moderne look en de voordelen van state-of-the-art verlichtingstechnologie.



Poul Henningsen ontwikkelde de PH 5 in 1958 als reactie op de voortdurende veranderingen in de vorm en grootte van gloeilampen door gloeilampfabrikanten en hij vernoemde hem naar de grootte van het belangrijkste scherm van de hanglamp, want die is 50 cm in diameter.

Toen de lamp werd uitgebracht, schreef hij in voor hem typisch gedurfde bewoordingen over hoe hij het vertrouwen had verloren dat de fabrikanten van gloeilampen ooit zouden leren om hun gezond verstand te gebruiken of het beste voor de consument voor te hebben.

PH 5 Mini
Hierdoor wordt het licht in het middelste geel-groengebied, waarvoor het oog het gevoeligst is, gedempt. Op dat moment kon niemand nog bevroeden dat de PH 5 synoniem zou worden met het PH-licht, dat 100% schitteringsvrij blijft, ongeacht hoe het licht wordt geïnstalleerd of welke lichtbron wordt gebruikt. De rode en blauwe ringen zijn echter niet langer nodig om een superieure lichtkwaliteit te realiseren, omdat de lichtbronnen van nu het daglicht veel beter reproduceren dan in de tijd van Henningsen.

www.louispoulsen.com/nl 

 

Publicatiedatum: