Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit zijn de belangrijkste leveranciers van armaturen, lichtbronnen en installatiemateriaal

Het Marketingrapport Verlichtingszaken 2020 toont ranglijsten van, volgens de verlichtingsdetaillisten, belangrijkste leveranciers van armaturen, lichtbronnen en installatiemateriaal. De vijf belangrijkste leveranciers van armaturen hebben een gezamenlijk marktaandeel van 44 procent. Op het gebied van lichtbronnen en installatiemateriaal hebben Technische Unie en Expo Trading Holland een dominante positie in de markt.

Expo Trading Holland BV heeft 3500 verschillende producten in huis. 

In het onderzoek onder verlichtingszaken is gevraagd naar de drie belangrijkste leveranciers van de detaillist per productcategorie. Omdat een verlichtingszaak meer leveranciers heeft dan dat men hier kan noemen, zeggen de vermelde percentages derhalve niets over het aandeel winkels dat producten van een bepaalde leverancier of van een bepaald merk verkoopt. Het betreft de, in de ogen van de ondernemer, belangrijkste leveranciers voor zijn winkel. Dat kan betrekking hebben op de omzet of handelsmarge die men behaalt middels de verkoop van producten van de desbetreffende leverancier, maar het kan bijvoorbeeld ook betrekking hebben op het imago van de winkel. De ranglijsten omvatten 40 leveranciers. In de top van de ranglijsten zien we de belangrijkste spelers in de markt voor verlichting.

Armaturen
In willekeurige volgorde zien we de volgende namen in de top van de ranglijst van armaturen: Steinhauer, Highlight, Masterlight, Lucide en Freelight.

Lichtbronnen
Belangrijke spelers op het gebied van lichtbronnen en installatiemateriaal zijn Expo Trading Holland (ETH), AGK en Technische Unie.

Installatiemateriaal
Op het gebied van installatiemateriaal, zoals schakelaars en snoeren, zijn de belangrijkste spelers Technische Unie, Expo Trading Holland (ETH), AGK en Oosterberg.

Benieuwd naar de volledige ranglijsten en posities? Je leest het in het Marketingrapport Verlichtingszaken 2020 van marktdata.nl.

Bron: Marketingrapport Verlichtingszaken 2020

Meer informatie:
Van Es Marketing Services
Willem de Clercqstraat 53
7604 AR  Almelo
tel 0546 45 66 62
mob 06-24207401
[email protected]
www.marktdata.nl

Publicatiedatum: