Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bedrijfsreportage Expo Trading Holland in Gorinchem

Stefan de Koning en Matthijs Grip: "ETH is mega gezond, maakt ook geen gekke sprongen"

Voor Stefan de Koning en Matthijs Grip breekt een spannende periode aan. De twee managers van Expo Trading Holland (ETH) hebben een nieuwe lichtbron bedacht die wel eens hoge ogen zou kunnen gaan gooien. "Het unieke is dat zoiets nog niet bestaat. We kunnen er niet teveel over kwijt, want de concurrentie leest ook mee, maar het staat vast dat dit licht het design van een lamp een omhoog brengt. In september presenteren we onze nieuwigheid tijdens de VAKdagen in De Woonindustrie", kondigen de twee aan.

Stefan de Koning en Matthijs Grip poseren bij de plafondventilators die als warme broodjes over de toonbank gaan.

Het is vandaag (vrijdag 3 juli) feest bij ETH in Gorinchem. Het lopende boekjaar, dat juli 2019 startte en juni 2020 eindigde, is met mooie cijfers afgesloten. Mijlpalen worden traditiegetrouw met het personeel gevierd. "Omzet is belangrijk, maar de onderlinge sfeer evenzo. We doen het met z'n allen, zijn een echt familiebedrijf waarbij het gezin altijd bovenaan staat. Mede daardoor hebben we een topjaar gedraaid."

Vloerlamp Orb.

"We stonden vorig najaar op de beurzen in Nieuwegein en Brussel, die hebben ons veel nieuwe klanten bezorgd", vervolgen de twee. "Zowel Nederlandse als buitenlandse. Tot de tweede week van maart ging het als een speer, daarna lagen we door covid-19 een paar weken stil. We hebben toen teruggeschakeld, maar vanaf april begon het weer te draaien.
We hebben op alle mogelijke manieren met onze klanten meegedacht om de omzet op peil te houden, onder meer door ons soepel op te stellen wat betreft de betalingsvoorwaarden. Ook hebben we ons dropshipping gepromoot. Tot 20.00 uur kon er besteld worden waarna het de volgende dag werd afgeleverd. Gezien het grote succes blijven we dit doen", vertellen Stefan en Matthijs. Eerstgenoemde werkt sinds 2002 bij de groothandel, producent én importeur van armaturen, lichtbronnen en schakelmateriaal, Matthijs sinds 2014. Samen met directeur Sietse Eshuis bepalen ze mede de nieuwe collectie. Verder vertegenwoordigen de twee het bedrijf op alle beurzen.

Een doorkijkje in het magazijn van de groothandel, producent én importeur.

3500 producten
Expo Trading Holland BV, dat sinds twee jaar op de huidige, 6000 m2 grote locatie aan de Galvaniweg in Gorinchem zit, heeft 3500 verschillende producten in huis. Dat uitgebreide aanbod is onder te verdelen in diverse stijlen. Van strak en modern, tot exclusief en landelijk. Het bedrijf is een kleine 50 jaar geleden opgericht. In eerste instantie als groothandel in verlichting voor speciaalzaken. Begin deze eeuw kwamen daar de lichtbronnen bij. Tien jaar geleden werd het assortiment ook aan meubelwinkels aangeboden. "Vanaf 2015 zijn we gas gaan geven, onder meer door onze stijl aan te passen aan interieurzaken, zonder dat we daarbij de verlichtingsspeciaalzaken zijn vergeten. We bieden anno 2020 het complete pakket aan, maar zijn heel groot (geworden) in lichtbronnen."

Expo Trading Holland is sinds twee jaar aan de Galvaniweg in Gorinchem gevestigd.

Geleidelijkheid
ETH is inmiddels uitgegroeid tot een internationale speler en actief in heel Europa. Vertegenwoordigers van het bedrijf zijn te vinden in Nederland, België, Frankrijk, Polen, Tsjechië en Slowakije. "Uiteraard willen we doorgroeien, maar we kiezen wel voor de weg van de geleidelijkheid. We zijn een mega gezond bedrijf (opgericht door de vader van Sietse) dat geen gekke sprongen maakt. We maken jaar op jaar een gezonde groei door, omdat we ons met onze producten onderscheiden van de concurrentie. Dat we goed bezig zijn blijkt wel uit het feit dat onze creaties regelmatig worden gekopieerd. Dat kun je vervelend vinden, maar we zien het vooral als compliment."

"We hebben ons ingeschreven voor een Duitse vakbeurs, omdat we ook in Europa meer vaste voet aan de grond willen krijgen. Nederland is onze belangrijkste markt, maar in elk Europees land hebben we wel klanten zitten. Onze nieuwe catalogus maken we ook internationaal, zodat deze in alle landen toepasbaar is. We zijn helemaal klaar om te groeien, zijn ook e-commerce proof. Bestellingen in Nederland en België zijn binnen 24 uur geleverd, in de rest van Europa zijn ze in 48 of 72 uur op de plaats van bestemming."

Links de Glamm vloerlamp, rechts hanglamp Wire.

De Woonindustrie
September wordt een belangrijke maand voor ETH, omdat dan niet alleen de nieuwe collectie in De Woonindustrie wordt gepresenteerd, maar ook een compleet nieuwe lichtbron waarvan de verwachtingen dus hooggespannen zijn. "Als deze aanslaat zouden er zo maar vele, vele duizenden van verkocht kunnen gaan worden. We zijn bezig met het aanvragen van een patent, maar dat neemt nogal veel tijd en papierwerk in beslag...
Eens in de zoveel tijd brainstormen we met z'n tweeën, we waren iets aan het monteren en opeens begon er een lampje te branden. Vervolgens hebben we het in de fabriek laten verbeteren en is deze lichtbron nu klaar om gelanceerd te worden. We zijn erg benieuwd wat het gaat worden!"


Adam & Eve Matera Italy.

Projectmarkt
"Over een jaar of vijf willen we onze internationale positie verder versterkt hebben, door ons nog meer te richten op meubelwinkels. Verder willen we meer de projectmarkt op. Volgens verwachting is dat onze plafondventilators het in deze periode erg goed doen. Ze gaan als warme broodjes over de toonbank. Zeker die modellen waarin de ventilator in de plafonniere is weggewerkt. Ideaal voor kinderkamers en schuine daken."

Meer informatie:
Expo Trading Holland B.V.
Galvaniweg 6
4207 HM  Gorinchem
T. +31(0)183-631378
[email protected]
www.expotrading.nl