Geïntroduceerd namens Creative Cables

Wereldprimeur: eerste heraansluitbare IP65 lamphouder voor buitenverlichting

BlueNow, countrypartner van Creative Cables, introduceert namens Creative-Cables 's werelds eerste her-aansluitbare IP65 fitting voor buiten en vochtige omgevingen. 

De EIVA IP65 fitting, dit betekent water in het Piedmontees (Turijn) dialect, is een design product voor buiten om te doen wat binnen al kan. Het creëren van design snoer- en hanglampen. 
Onder het motto 'your light style' introduceert Creative-Cables een nieuw product dat zich richt op een breed publiek: EIVA, een innovatie op het gebied van buitenverlichting.

Eerste her-aansluitbare IP65 lamphouder
EIVA is de eerste her-aansluitbare IP65 lamphouder voor buitenverlichting die kan worden geïnstalleerd waar nodig en die niet al deel uitmaakt van een kant-en-klaar afgewerkt product.
Enkele trefwoorden: maatwerk, modulair, vervangbaar, waterproof, upcycling en creativiteit.

Het idee is innovatief en eenvoudig tegelijk en biedt de mogelijkheid om niet één maar duizenden mogelijke combinaties van kleurrijke, duurzame, praktische en functionele buitenlampen
te creëren om tuinen, terrassen en elke andere plek die onderhevig is aan vocht te verlichten. Door het combineren van fittingen, plafondkappen en kabels voor buiten is EIVA uitstekende toepasbaar voor thuis en commercieel gebruik. Het biedt een veilige oplossing die bestand is tegen alle weersomstandigheden.

"Met dit product kunnen we eindelijk voldoen aan de grote vraag voor veilig design materiaal voor buiten, een prikkabel met fitting voor buiten is het voor veel mensen toch net niet", zegt Hans Blaauw van BlueNow.

Creative-Cables werd opgericht in 2012 en is het geesteskind van CEO Luca Novarino. Een bedrijf dat elektrische kabels omwikkelt met verschillende stoffen en kleuren en daarnaast een breed scala van 5000 accessoires en componenten op de markt brengt via haar country partners zoals BlueNow. Met alle elementen binnen handbereik wordt de klant de ontwerper van zijn eigen lamp volgens zijn eigen persoonlijke stijl.

Met de lancering van EIVA wordt de IP65 fitting een onvoorwaardelijke noviteit voor de buitenmarkt, compleet met beschermingsniveaus en gegarandeerd voor prestaties buitenshuis, zelfs in de regen.
 
Gepatenteerd isolatiesysteem
De fitting is ontstaan uit een idee van Novarino zelf en ontwikkeld door Guido Parenzan, die in 2019 bij het bedrijf kwam om het productontwerp en de ontwikkeling te verbeteren en meer en meer Creative-Cables oplossingen tot leven brengt.
EIVA is uitgerust met een speciaal gepatenteerd isolatiesysteem dat het gebruik van textielkabels buitenshuis mogelijk maakt, iets wat voorheen moeilijk was. 

Alle EIVA-componenten hebben een beschermingsgraad van IP65, inclusief de plafondkap om het lichtpunt met het plafond of de muur te verbinden. Daarnaast zijn er de nieuwe neopreenkabels met een doorsnede van 1 mm, zoals vereist voor buitenshuis gebruik. Het is een veilig product dat is getest door onafhankelijke laboratoria.

Wereldwijd verkrijgbaar
De nieuwe collectie is verkrijgbaar in Nederland maar daarnaast ook in andere Europese landen en de rest van de wereld. O.a. de Italiaanse flagship stores in Turijn, Milaan, Brescia, Treviso en Rome.
Verder is het product te koop in in de winkels in München (Duitsland), Zagreb (Kroatië), Brussel (België), Tenerife (Canarische Eilanden, Spanje), Kaapstad (Zuid-Afrika) en Memphis (Tennessee, VS).

BlueNow is country partner van Creative Cables en distribueert sinds 2015 deze producten in België en Nederland.

Meer informatie:
Creative Cables
info.nl@creative-cables.com 
www.creative-cables.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.