Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Keramisch atelier Cor Unum vervaardigt nieuwe collectie

Designer Sabine van der Ham: 'Iedereen verdient een kans in deze maatschappij'

Ontwerpstudio SVDH Design brengt voor de tweede keer in een korte periode een uniek design naar de markt. De nieuwe collectie heet de Trigami collectie.

Binnen de geometrische Trigami collectie staat de gelijkzijdige driehoek centraal. Door de sterke eigenschappen van de driehoekvorm is het een vorm binnen de architectuur dat wordt gebruikt als fundament. De Trigami collectie is hierop geïnspireerd en Sabine van der Ham van SVDH Design heeft deze techniek op een vernieuwende manier toegepast."Vroeger als meisje hield ik al van wiskunde en vormen, hier haal ik dan ook voor mijn ontwerpen de inspiratie vandaan. De driehoek is de meest stabiele vorm voor architectuur en dit bracht mij tot dit ontwerp."

Door deze bijzonder sterke wiskundige vorm te vouwen door middel van origami techniek ontstaat er een vernieuwend verlichtingsobject. "Ik ben begonnen met het ontwerpen op de computer. Vervolgens heb ik een papier gepakt en ben ik hiermee de origami techniek gaan uitoefenen. Na vele verschillend vormen geprobeerd te hebben is daar het design van de Trigami collectie uitgekomen."

Het materiaal van de Trigami collectie is keramiek, een duurzame natuurlijke oplossing en kan volledig worden hergebruikt.De keramieken lampenkappen worden gemaakt bij Cor Unum, een keramisch atelier in ‘s-Hertogenbosch waar met veel passie en vakmanschap keramiek van nationaal en internationaal gekende ontwerpers wordt vervaardigd. Cor Unum – letterlijk: één van hart – wordt gedragen door velen: door ambassadeurs en studenten, door ontwerpers en vrijwilligers, door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en professionals. Allen delen ze één gemeenschappelijk ideaal: iedereen verdient een plaats, iedereen heeft een talent en iedereen kan eraan bijdragen de wereld iets mooier te maken. 

"Doordat ik de werknemers van Cor Unum mijn lampenkappen laat maken geeft dit mij een nog meer voldaan gevoel. Iedereen heeft zijn eigen talenten en kwaliteiten en daar moet een ieder de kans voor krijgen om deze uit te oefenen in de maatschappij. Bij de producent van de Trigami collectie doen de werknemers stuk voor stuk met liefde de producten maken. Ze hebben misschien een achterstand maar iedereen verdient het om te shinen", zo besluit Sabine.

De Trigami collectie is leverbaar in vijf kleuren en wordt door het Lichtlab gedistribueerd.

Meer informatie:
SVDH Design
Burg. Brautigamlaan 31
1422 ZE Uithoorn
+31 (0) 6 533 55 745
sabine@svdhdesign.com 
www.svdhdesign.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven