Anvia gaat samenwerking aan met Duitse designstudio

Anvia, het van oorsprong Duitse verlichtingsbedrijf, heeft een samenwerking aangekondigd met Frederik Kurzweg Design Studio. Deze coöperatie zal voornamelijk bestaan uit de overname van de Frederik Kurzweg Veil collectie.

"Ruwweg 5 jaar geleden zijn we met Anvia begonnen door originele ontwerpen terug te brengen toe te passen. Verleden ontmoet heden. We blijven Anvia ontwerpen uit het verleden terugbrengen. Maar door ook samenwerkingen aan te gaan zoals met Frederik Kurzweg willen we ons bedrijf in een volgende fase brengen. Uiteindelijk willen we dat Anvia een hub wordt voor ontwerpers. Ondanks dat we met nieuwe ontwerpers gaan werken, behouden we de algehele identiteit van Anvia ", zegt Michel Klein, eigenaar van Anvia."De lampen uit de Veil-collectie zijn niet-conventionele verlichtingsontwerpen. Elk ontwerp van de Veil-collectie is een verlicht kunstwerk, maar ademt ook Midcentury. Daarom past deze collectie perfect bij het bestaande aanbod van Anvia producten", zegt Frederik Kurzweg.

Het doel is om deze collectie te produceren met zoveel mogelijk gerecycled staal en aluminium. Net als de andere nieuwe Anvia producten die komen, zal ook deze collectie ontworpen worden voor demontage. Zodra de lamp het einde van zijn levensduur heeft bereikt, kan hij volledig worden gedemonteerd. De onderdelen kunnen worden hergebruikt voor andere doeleinden of worden gerecycled.

De Veil-collectie wordt in Nederland geproduceerd. Hierdoor kan Anvia snel reageren en maatwerk leveren. Door lokaal te produceren, zoveel mogelijk gerecycled materiaal te gebruiken en te ontwerpen voor demontage, houdt Anvia ook haar CO2-voetafdruk zo laag mogelijk.

De Veil-collectie zou tijdens de Salone del Mobile 2020 op "Masterly, The Dutch in Milano" worden gelanceerd. Aangezien de Salone del Mobile is verplaatst naar april 2021, zal Anvia deze nu op een alternatieve manier lanceren. De collectie zal vanaf september 2020 beschikbaar zijn.

Meer informatie:
Anvia
www.anvia.nl 
info@anvia.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven