Podium voor vernieuwend en duurzaam design

Flinders start gala duurzaam interieurdesign

Flinders heeft een nieuwe designwedstrijd in het leven geroepen. Met de organisatie van de Sustainable Interior Design Awards biedt het bedrijf een podium voor vernieuwend en duurzaam design dat een positieve impact heeft op mens en milieu. Eigen Huis & Interieur (EH&I) is de mediapartner van het evenement.

De Sustainable Interior Design Awards zijn de jaarlijkse prijzen voor de meest vooruitstrevende en duurzame designproducten en het meest vooruitstrevende en duurzame designmerk. Met de wedstrijd nodigt de organisatie merken uit binnen- en buitenland uit om een duurzaam product of merk aan te dragen binnen het home & living segment. Een internationale vakjury beoordeelt wie de finalisten en de winnaar van de awards worden. Flinders is de initiatiefnemer van deze awards.Twee soorten awards
Er zijn twee soorten awards: de Sustainable Product Awards en de Sustainable Brand Award. De Sustainable Product Awards bestaan uit de prijzen voor vernieuwende en duurzame home & living designproducten die in 2019 en 2020 op de markt zijn gebracht en momenteel te koop zijn. Hierbinnen maakt het bedrijf onderscheid in meubels, verlichting en accessoires.
De Sustainable Brand Award is de prijs voor het meest vernieuwende en duurzame home & living merk van 2020. Aanmelden kan tot en met 30 juni 2020. Vervolgens zal een vakjury drie genomineerden selecteren per categorie en de winnaars vaststellen. De jury bestaat uit José Molenaar (hoofdredactrice EH&I), Peter van de Water (ontwerper) en Walther Ploos van Amstel (professor logistiek).
Op 21 augustus worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de awardshow in Zaandam.Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van Verenigde Naties
Flinders heeft een model ontwikkeld waarmee de duurzaamheid van een designproduct of -merk kan worden vastgesteld. Het model neemt een zestal criteria van duurzaamheid in ogenschouw waaronder materiaalgebruik, productieproces en recyclebaarheid. Het model is gebaseerd op de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (sustainable development goals = sdg’s) van de Verenigde Naties (UNESCO, 2015). Deze sdg’s zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

Aanmelden voor één van de awards kan tot en met 30 juni 2020 via de volgende link: www.flinders.nl

Meer informatie:
Flinders
Affuitenhal 10
1505 RE Zaandam
www.flinders.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.