Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Interview Michael Steinhart, business developer export Modelec:

''We leggen veel nadruk op recepttools, om architecten te helpen bij hun beslissingsproces''

Modelec, opgericht in 1976 door voormalig ingenieur Raymond Hanin, richt zich op de esthetische waarde van elektrische producten, wat hen onderscheidt van andere fabrikanten. Sinds de jaren '90 heeft Modelec zich volledig toegelegd op de productie van hoogwaardige schakelaars en stopcontacten, waarbij duurzaamheid en design centraal staan. Met meer dan 30.000 gestandaardiseerde referenties en een efficiënte productie in Frankrijk, biedt Modelec tijdige en nauwkeurige oplossingen. De focus op vakmanschap en samenwerking met designers resulteert in unieke, op maat gemaakte producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen, wat hun leidende positie in de markt van high-end elektrische apparatuur versterkt.

Wonen360 sprak hierover met Michael Steinhart, business developer export bij Modelec.

Wat is de inspiratie geweest om Modelec op te richten en wat onderscheidt jullie van andere fabrikanten van elektrische apparatuur?
''Modelec werd in 1976 opgericht door Raymond Hanin, voormalig ingenieur, die als een van de eersten de toegevoegde waarde van esthetische boven technische producten begreep. Dit leidde in de jaren '90 tot de ontwikkeling van meerdere typologieën van elektrische producten en in de loop van de tijd tot een volledige focus op schakelaars en stopcontacten gemaakt van grondstoffen. Sindsdien zit dit in het DNA van Modelec.

Meer dan 30.000 referenties zijn gestandaardiseerd, waardoor we tijdig een nauwkeurige oplossing kunnen bieden voor een breed scala aan vereisten. We hebben een sterk gestandaardiseerde productie om korte doorlooptijden te kunnen bieden. Om een soepel proces te garanderen, verzenden we eerst mechanismen en laten we de frontjes binnen 6 weken op bestelling maken. Onze producten worden vervaardigd in Frankrijk en in overeenstemming met de huidige industrienormen.

Modelec-schakelaars worden zeer gewaardeerd door onze klanten (elektriciens, architecten en eindgebruikers) vanwege de eenvoudige installatie, hun hoge kwaliteit en de kenmerkende stijl.''

Hoe heeft de lange geschiedenis van 'Made in France' sinds 1976 bijgedragen aan de merkidentiteit en het vakmanschap van uw producten?
''Onze productiefaciliteit is gevestigd buiten Parijs, waar we al vele jaren met dezelfde partners samenwerken. Dit stelde ons in staat om op elk niveau van het proces een sterk partnerschap te ontwikkelen, om een zeer hoge kwaliteit te behouden en nieuwe producten te ontwikkelen.

Onze klanten kennen de geschiedenis van Modelec goed en vertrouwen op onze mogelijkheden. Zo zijn we erin geslaagd om marktleider te worden in het maken van high-end switches.''

Kunt u ons meer vertellen over uw focus op het maken van hoogwaardige elektrische apparatuur en hoe dit zich vertaalt naar uw ontwerpproces en productiepraktijken?
''Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van afdekplaten en mechanieken. Een dynamische combinatie van vorm, functie en afwerking vormt de kern van Modelec bij het creëren van producten van hoge kwaliteit.

Lichtschakelaars en elektrische apparatuur moeten functioneel zijn, maar ook een belangrijk element in het interieur. Daarom werkt onze afdeling Development samen met Designers. Van de eerste tekeningen tot de validatie van de productlancering. Alle stappen van de productontwikkeling worden intern beheerd, we hebben daarom de volledige controle over het ontwerpproces tijdens de lancering. Hierdoor kunnen we aan alle standaardeisen voldoen en wordt aan de kwaliteitsverwachtingen voldaan.

Modelec heeft een geschiedenis van een familiebedrijf en behoudt deze identiteit door een geweldige teamaanpak te handhaven.''

Op welke manieren zijn de producten ontworpen om te voldoen aan de behoeften en verwachtingen van klanten in de huidige interieurmarkt?
''Ons ontwikkelingsteam is in staat om oplossingen op maat te creëren voor alle projecten, of het nu gaat om een specifiek formaat voor een specifieke functie, een aangepaste afwerking voor een groot project, enz.

Op het gebied van design werken we samen met architecten of ambachtslieden om collecties met een sterke identiteit te ontwikkelen. Steaven Richard, de beroemde metaalbewerker, zit achter de verfijnde texturen van de Modelec Fascination-collectie. Valérie Mazerat, architecte uit Parijs, ontwierp de M-collectie: een collectie geboren uit het huwelijk van de stijl van de jaren 60 (platte knop, zacht afgeronde hoeken) en ons hedendaagse vakmanschap, gemaakt van massief materiaal.

We werken in Nederland en België samen met de distributeur Spoel ID nauw samen met architecten voor en tijdens de projecten, om ervoor te zorgen dat we aan al hun behoeften voldoen. We hebben een catalogus van vele tienduizenden referenties en ons verkoopteam is altijd beschikbaar om klanten te helpen bij het navigeren door ons aanbod.''

Welke toekomstplannen heeft uw bedrijf om te blijven innoveren en een leidende rol te spelen in de sector van de hoogwaardige elektrische apparatuur?

We werken aan nieuwe projecten :

1. Nieuwe collecties

2. Nieuwe functionele toevoegingen en afwerkingen aan bestaande collecties

3. Domotica oplossingen.

We leggen ook veel nadruk op recepttools, om architecten te helpen bij hun beslissingsproces. We hebben in 2023 een gloednieuwe website ontwikkeld met een 3D-visualisatietool, zodat klanten de collectie, plaatafwerking en knevel- of knopafwerking kunnen kiezen, en dankzij een handige functie kunt u de integratie van onze schakelaars in uw ruimtes simuleren.

Onze Online Configurator is ontworpen om alle elektrische aansluitingen en schakelaars die nodig zijn in een project te configureren, in slechts 6 stappen. Kies uw collectie, afwerking, functies, pas de hoeveelheden aan, voeg enkele gravures toe en ontvang onmiddellijk uw quote. Stuur deze quote met 1 druk op de knop naar Spoel ID (de distributeur in de Benelux) en ontvang een offerte voor uw geselecteerde schakelmateriaal.

Op 29, 30 en 31 mei staat Modelec, samen met DCWéditions en Spoel ID, op Design District in Rotterdam.

Meer informatie:
Modelec
[email protected]
www.spoel-id.com/modelec
www.modelec.com