Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Louis Poulsen breidt PH Artichoke-serie uit

Matzwarte hanglamp krijgt gewaagde look

In 2020 breidt Louis Poulsen zijn PH Artichoke-serie uit met een zwarte versie. De perfecte matzwarte afwerking van de hanglamp consolideert een gewaagde look voor diegenen die een interieur willen met een randje zonder in te leveren op design of lichtkwaliteit.



De specifieke vorm en afwerking van PH Artichoke zorgt voor volledig verblindingsvrij licht, ongeacht vanuit welke hoek het wordt bekeken. Dit was de opdracht in 1958 toen Poul Henningsen de opdracht kreeg om een ​​hanglamp te ontwerpen voor het Langelinie Pavilion, een modernistisch restaurant in Kopenhagen, waar de hanglamp de gasten blijft betoveren. Tegenwoordig wordt het internationaal beschouwd als een designicoon.

De verfijnde verlichting van PH Artichoke is te danken aan de 72 zorgvuldig geplaatste bladeren, die ook de naam van de hanger hebben geïnspireerd. De hanger blijft gedeeltelijk met de hand worden geassembleerd om een ​​hoge kwaliteit te garanderen. Het zijn tenslotte de bladeren die het uitzonderlijke ontwerp van deze hanger bepalen.

En ja, het is waar dat een PH Artichoke ruimte nodig heeft. De hanglamp geeft echter ook een even elegante en krachtige uitstraling als een onschatbare perfecte verlichting, waardoor elke ruimte een heel speciale sfeer krijgt. Toch is soms een beetje extra vereist - en dit is precies wat de nieuwe zwarte versie van de PH Artichoke levert.

De PH Artichoke in zwart heeft een mat oppervlak en het zwarte ophangkoord en de fxtures maken de look van bovenaf compleet. De onderkant van het matzwarte blad is wit om ervoor te zorgen dat het licht perfect wordt weerkaatst. De PH Artichoke in zwart wordt geleverd met LED-lampen in alle vier de maten (Ø480, Ø600, Ø720, Ø840) en is vanaf februari 2020 verkrijgbaar in de winkel.

Over Poul Henningsen
De in Kopenhagen geboren Poul Henningsen is nooit afgestudeerd als architect, maar studeerde van 1911-14 aan de Technische School in Frederiksberg, Denemarken, en vervolgens van 1914-17 aan het Technical College in Kopenhagen. Hij begon met het beoefenen van traditionele functionalistische architectuur, maar in de loop van de jaren veranderde zijn professionele interesses zich voornamelijk te richten op verlichting, waar hij het meest bekend om is. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog was hij korte tijd hoofdarchitect van de Tivoli Tuinen in Kopenhagen. Maar zoals veel andere creatieve mensen, werd hij gedwongen om uit Denemarken te vluchten tijdens de Duitse bezetting. Hij werd echter al snel een essentieel onderdeel van de Deense kolonie van kunstenaars die in Zweden woonden.

Over Louis Poulsen
In 1924 creëerde Poul Henningsen zijn invloedrijke Paris lamp voor Louis Poulsen, en de oorsprong van hoe we nog steeds ontwerpen om licht te vormen, kan direct worden teruggevoerd op zijn opvattingen over de dualiteiten van ontwerp en licht. Louis Poulsen is opgericht in 1874 en is een Deense verlichtingsfabrikant geboren uit de Scandinavische designtraditie waar vorm de functie volgt.

Meer informatie:
Louis Poulsen
www.louispoulsen.com  

Publicatiedatum: