Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vakbeurs voor verlichting en bouwtechnologie in Frankfurt am Main

Organisatie moet door verspreiding coronavirus ingrijpen: Light + Building gaat niet door

Vanwege de toegenomen verspreiding van het coronavirus in Europa heeft organisatie Messe Frankfurt besloten om Light + Building, die van 8 t/m 13 maart zou plaatsvinden, uit te stellen. 's Werelds toonaangevende vakbeurs voor verlichting en bouwtechnologie in Frankfurt am Main is verschoven naar september 2020. Maandagavond 24 februari zijn alle deelnemers (ruim 2.640 exposanten) ingelicht.

Al eerder op de dag werd bekend dat Signify zich had teruggetrokken van deelname aan de vakbeurs. Het verlichtingsbedrijf vond de gezondheidsrisico's die deelname met zich mee zou brengen te groot. Aan het begin van de avond was ook Messe Frankfurt die mening toegedaan.

Volgens Robin Punt van Sompex een verstandige zet, aangezien meerdere bedrijven reeds twijfelden over hun bezoek. "Belangrijke leveranciers hadden hun deelname al gecanceld en met het laatste nieuws uit Italiƫ (waar al elf doden zijn te betreuren, red.) was de verwachting dat deze beurs niet heel goed bezocht zou worden", weet Punt.

Naar de mening van eigenaar Marc Spakman van Spakman In- en Outdoor Collection is het een goed en verstandig initiatief van de beursorganisatie. "Gezondheid gaat voor! Ik denk dat de organisatie van de Salone del Mobile in Milaan, die in april op de agenda staat, er ook verstandig aan doet deze te verplaatsen. Het zou me zeer verbazen indien door de recente ontwikkelingen deze beurs door zou gaan!", vindt Spakman.

Op social media, met name Facebook, zijn er ook heel veel negatieve reacties. Bijvoorbeeld over de nieuwe datum. Ene Michael Kozik schrijft: "September? Die maand is voor de exposanten te doen, maar niet voor de bouwers. Die beleven dan hun hoogseizoen en kunnen in die periode niet aan alle verzoeken voldoen. Het is terecht dat de beurs is geannuleerd, maar heroverweeg alsjeblieft de geplande maand. Juni, juli, augustus of december zijn betere maanden", oppert hij.

Niko Timm hoopt dat de organisatie goed verzekerd is. "Want de exposerende bedrijven zullen de gemaakte kosten claimen. Hotels hebben op dit moment 100% annuleringskosten. Maar waarschijnlijk zal men het op "overmacht" gooien waardoor de betrokken bedrijven uiteindelijk de dupe worden."

Meer informatie: www.light-building.de