Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Op IMM cologne 2020

Italiaans-Frans interieurmerk presenteerde preview van Lafayette-lamp

Radar nam voor het tweede achtereenvolgende jaar deel aan de internationale vakbeurs Maison & Objet en was geselecteerd om te exposeren in Hal 5A - Unique & Eclectic, in het Signature-gedeelte.



De salontafel en wandlampen in de Solco-lijn, die worden gekenmerkt door een zeer origineel gebruik van Carrara-marmer, werden tentoongesteld in het gedeelte 'What's new' in Hal 4.

De tentoonstelling was samengesteld door Elizabeth Leriche, François Bernarde en François Delclaux en bestond uit de meest interessante nieuwe producten van het recente verleden, allemaal geselecteerd op basis van criteria van esthetische innovatie en knowhow in de afwerking van de materialen. De Solco-collectie, met zijn dunne stenen oppervlakken gesneden met een golfpatroon dat met de hand is getekend door de ontwerpers van Radar met golvende lijnen in reliëf, krijgt een dynamisch, licht en poëtisch totaalbeeld terwijl het wordt omgezet in een tactiel oppervlak, dat tegelijkertijd klassiek en eigentijds is.



Voor de gelegenheid presenteerde het Italiaans-Franse merk een preview van zijn nieuwe Lafayette-lamp. Lafayette is verkrijgbaar in twee versies: aan de muur bevestigd en hangend. Het is een eerbetoon aan het Frankrijk van de Zonnekoning en aan het Parijs van de 19e eeuw, maar het is ook een subtiele verwijzing naar de recente renovatie van de gevel van de Louis Vuitton-winkel op Place Vendôme ontworpen door Peter Marino. De nieuwe lamp vormt ook een technische uitdaging voor Radar, die - naast zijn verfijnde creaties in glas, marmer en gips - hier kiest om met een nieuw materiaal te werken. Lafayette is een koperen lamp met pure vormen, samengesteld uit meerdere dunne strookjes metaal die de eindgebruiker kan vormen zoals hij of zij dat wenst. De spaken kunnen worden geopend voor een meer scenografische uitstraling of plat worden gehouden voor een meer minimalistische uitstraling.

Meer informatie:
Radar Interior
www.radar-interior.com

Publicatiedatum: