Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Architectuurguide neemt een bijzonder gebouw onder de loep

Moderne vertaling van landelijk wonen

Het werk van architect Rob Reintjes is minimalistisch, modern en landelijk te noemen en wordt gekenmerkt door functionaliteit, transparantie en wordt met respect voor traditie en omgeving vormgegeven.



De kern van de woonwens van de afgebeelde woning is gevormd door een voorliefde voor een modernistische vormentaal en de liefde voor landelijk wonen: met veel lucht, licht en ruimte voor de bewoners en een sterke relatie tussen binnen en buiten. Uitgangspunt is het archetype huis waarvan de vorm wordt benadrukt door de rieten kap die deels doorloopt in de gevel. Het riet en de vormgeving sluiten aan bij de traditie van het gebied en verankeren het ontwerp in zijn context.



Gesloten ruimten worden tot een minimum beperkt en zodanig gepositioneerd dat zij een privacybuffer vormen. Het overige volume bestaat uit één open ruimte verdeeld over twee lagen. Midden in de open ruimte staat een haardmeubel dat een centrale en organiserende rol vervult. Het definieert en verbindt de verschillende ruimten rondom. Anders dan traditionele kamers ontstaat er één open ruimte met daarin specifieke plekken die ieder een eigen sfeer hebben.

Meer informatie:
Architectuurguide
www.architectuurguide.nl