Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gloeidraad afkomstig van Amsterdamse Reflow

Verlichtingsmerk ontwikkelt 3D geprinte lampenkappen

Het in Londen gevestigde verlichtingsmerk Plumen werkt samen met 3D-printspecialist Batch.works om een ​​reeks tinten te ontwikkelen voor zijn LED-lampen die on-demand worden geprint met gerecycled plastic.



Batch.works en Plumen hebben de collectie van vijf lampenkappen ontwikkeld in een poging om problemen in verband met plastic afval aan te pakken.

De kleuren worden geproduceerd in de Oost-Londense werkplaats van Batch.works met plastic dat is gerecycled uit flessen water, koelkasten en andere bronnen van plasticvervuiling.

Elke lampenkap is ontwikkeld om te passen in een van de designer spaarlampen van Plumen, dat in 2010 werd opgericht door Michael-George Hemus en Nicolas Roope. De eerste twee ontwerpen van de Franse studio Bold en de Duitse productontwerper Matthias Lauche werden in november 2019 gelanceerd, met de resterende tinten die in dit jaar 2020 worden onthuld.

Het lintontwerp van Bold omringt de Wilma-lamp van Plumen in een doorlopend vloeibaar oppervlak dat in zichzelf vouwt om een ​​dubbellaagse vorm te creëren.

De lampenkappen worden bedrukt met een gloeidraad afkomstig van de Amsterdamse sociale onderneming Reflow, dat plastic afval recyclet en hergebruikt.

Door de producten op bestelling af te drukken, wordt de hoeveelheid geproduceerd afval verminderd en kunnen de lampenkappen aan het einde van hun levensduur aan de fabrikant worden teruggestuurd voor demontage en recycling.

Bekijk hier meer foto's van het ontwerp.

Meer informatie:
Plumen
www.plumen.com 

Publicatiedatum: