Grove meubels sluiten aan bij grote, oude biervaten

Planq richt oude gasfabriek opnieuw in

In Eindhoven is het voormalige NRE-terrein (een gebied, waar zich een aantal nutsbedrijven bevond en deels nog bevindt)  herontwikkeld. Vandaag de dag is het een centrum van wonen, werken en uitgaan. De tweelingbroers Anton en Dennis Teeuw van Designstudio Planq kregen de opdracht van uitbater Fifth om invulling te geven aan het interieur van de oude gasfabriek.

Het horecacentrum Fifth heeft een groot restaurant The Main, theater en muziekzaal The Stage, avondbar The Bar, koffiebranderij The Roast en prive vergaderzalen The Room.

The Main
In The Main is gekozen om de eigen duurzame Rezign collectie van Planq te mixen met luxe materialen en meubels. Zo zijn er stoelen van gerecyclede jeans. Legerkleding en tafelbladen van oude bankkleding en witte spijkerbroeken. Dit geeft de meubels een klassieke, luxe uitstraling maar met de duurzame boodschap anno 2019. Met slechts één stoel worden twaalf spijkerbroeken gerecycled. Daarmee wordt 11.700 liter aan schoon drinkwater bespaard.

The Room
In The Room zijn moderne lampen te vinden van studio Robotiq. Deze zijn gemaakt van glasvezel. Verder custom velvet vergaderstoelen aan de retro-moderne eiken tafels van Planq. In de grove omgeving met spanten van het oude gebouw geeft dit een helder contrast.

The Bar en The Stage
In The Bar en The Stage is gekozen voor een industriële look wat is terug te zien in het meubilair en de aankleding. Zo zijn er tafels van oude wijnpersplanken van meer dan 300 jaar oud. Klassieke Chesterfield banken en salontafels van oude legerkisten. De grove meubels sluiten aan bij de grote, oude biervaten en de karakteristieke hoge ruimte. In The Stage komt dit concept ook terug met de aanvulling van muziek waarbij van oude instrumenten verlichting is gemaakt.The Roast
In The Roast ruimte vertaald duurzaamheid zich in de warme houttinten en de stoelen gemaakt van oude jute koffiezakken.
Het gebouw geeft elke ruimte een wisselend concept dat aansluit bij de functie en het gebruik ervan waarbij hergebruik en duurzaamheid centraal staan.

Over Planq
Planq is een designstudio die producten en interieurs ontwerpt- en realiseert door gebruik te maken van restmaterialen en hernieuwbare materialen. Er wordt gewerkt aan Design & Build projecten op maat en eigen collectiewerk met meubellabel Rezign. Zo worden producten gecreëerd die niet alleen functioneel zijn maar vooral een milieubewustzijn creëren. Zo biedt Planq vaste meubelen aan, gevormd uit overstock textiel of oude bedrijfskleding en natuurvezels gecombineerd met biologisch afbreekbare plastics, genaamd Planqtextile. Natuurvezels als hennep en vlas en overstock textiel zoals jute koffiezakken, oude jeans en legerkleding. 

Meer informatie:
Designstudio Planq
Parabool 28
3364 DH Sliedrecht
info@planqproducts.com 
www.planqproducts.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven