Elke week leggen we mensen uit de interieurbranche wat vragen voor die niet direct over het werk gaan, maar juist een inkijkje geven in hun privéleven. Deze week In het Glazen Huis: Iris Floor

Iris Floor is 26 en werkt als allround creative bij Pure & Original. "Dat betekent dat vrijwel alles wat naar buiten gaat langs mijn bureau komt. Denk aan het samenstellen van nieuwe collecties, de vormgeving van online en offline communicatie, het meedenken over nieuwe concepten, managen van projecten en fotografie van de mooiste woningen en campagnes. Ik woon samen met mijn vriend en hond in een woning uit 1927 die we zelf aan het verbouwen zijn tot ons eigen paleisje. Hoop werk maar het wordt prachtig! Het is heerlijk om al mijn ideeën zelf te kunnen realiseren." 

Wat zijn je hobby’s?
Ik ben gek op fotograferen, koken (als ik de tijd heb), en mijn hoofd gaat non-stop door met het creëren van nieuwe concepten, plaatjes, moodboards en combinaties. Ik kan midden in de nacht wakker worden en rechtop zitten: dát is het! Dingen maken en mooi maken vind ik het leukste wat er is. Van niets iets maken.

Wat is je lievelingseten?
Oei, dat is een lastige, ik hou van eten! Maar je kan mij ’s nachts wakker maken voor Mexicaans. Tijdens een hittegolf eet ik gerust een pittige chili weg.

Wat is je favoriete vakantieland?
Ik voel mij altijd thuis in Spanje. Vanaf het moment van aankomst voelt het als thuiskomen. Vroeger wilde ik heel graag m’n spullen pakken en in de bergen een B&B beginnen op een oud kasteel waar ik dan alle kamers zou inrichten en heerlijk zou koken voor de gasten. Een aantal jaar geleden ben ik ook naar IJsland geweest, die rondreis heeft mijn leven totaal veranderd. De manier van leven, zo’n andere kijk op de wereld.

Welke auto wil je graag op je oprit hebben staan?
Vroeger was mijn droom auto een geblindeerde Chrysler 300C, uiteraard met chauffeur, haha. Nu zou ik graag een Citroen Cactus willen rijden in een mooie kleur. Mijn andere droomauto is altijd al een antieke Eend geweest (in het paars). Ik heb er een keer in gereden, wat een feestje.

Wat is jouw woonstijl?
Mijn interieur is een mix van vanalles en nog wat. Elementen van basic, Scandinavisch, design, klassiek en bohemian. Ik hou van warme tinten, terracotta, donker rood, bruin, beige en roze. Met hier en daar een accent van wit, koper en messing. Natuurlijke materialen zoals marmer en hout. Plastic en fineer is in ons huis maar weinig te vinden.

Wie is je favoriete ontwerper?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij daar niet zo mee bezig hou. Ik kijk naar wat ik zelf mooi vind en niet naar wie het gemaakt heeft.

Wat vind je de tofste beurs?
Ik vind beurzen vaak maar chaotisch, haha. Onlangs ben ik wel eventjes op de vt wonen beurs geweest, het is altijd leuk om even de huizen te bekijken, en uiteraard ons ‘eigen’ Eigen Huis & Interieur trendpaviljoen waar wij de verf voor verzorgd hebben. Ik zou wel heel graag nog naar een beurs in Scandinavië willen, en Milaan is natuurlijk ieder jaar een fantastische ervaring.

Wat stoort jou het meest binnen de interieurbranche?
‘Kijk mij-gedrag’. Daar hou ik echt niet van. We zijn allemaal trots op ons werk en dat is mooi om te laten zien, maar ik hou er niet van als mensen zichzelf beter vinden dan andere. Niemand is overal goed in en de een is beter in het één dan de ander, maar we zijn allemaal mensen met passie voor ons vak.
Laten we gewoon eerlijk en leuk tegen elkaar blijven. Omdat ik nog vrij jong ben word ik regelmatig niet serieus genomen, dat is wel frustrerend.

Wat hoop je binnen tien jaar te bereiken?
Ik mag zeggen dat ik al best wat dingen van mijn bucketlist heb mogen afstrepen, dat voelt iedere dag nog als puur geluk. Ik hoop dat ik nog lang mag bouwen aan mijn carrière en mooi dingen mag bereiken. Ik wil graag verder binnen het creatieve vak, waaronder fotografie, concepten ontwikkelen en het inrichten van woningen. Mensen blij maken maakt mij gelukkig. Ook zou ik heel graag nog eens voor een blad willen werken, dat lijkt mij een mooie ervaring.