Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vrijdagse Vragenronde

In het Glazen Huis: Jeffrey Koster

Elke week leggen we mensen uit de interieurbranche wat vragen voor die niet direct over het werk gaan, maar juist een inkijkje geven in hun privéleven.

Deze week In het Glazen Huis: Jeffrey Koster 

Jeffrey Koster (54) werkt bij meubelindustrie het Anker als commercieel directeur. Hij is getrouwd met Rozanne. "Samen hebben we één prachtige dochter van 15. Zelf zegt ze liever dat ze 'bijna 16' is…"
Jeffrey woont in Nijmegen, de oudste stad van Nederland en tevens dé Vierdaagse stad. "We wonen aan de St. Annastraat die tijdens de vierdaagse intocht ook bekend staat als Via Gladiola. Elk jaar weer een feest als de intocht bij ons voorbij komt!"

Wat zijn je hobby’s?
Jeffrey: "Best veel; op sportief gebied tennis, zeilen en wintersporten; ik ben verzamelaar van Vintage Bang en Olufsen apparatuur, houd sowieso ook erg van vintage meubelen; kan ook niet zonder muziek (liefst 70’s and 80’s). Mijn held: Charles Aznavour.

Wat is je lievelingseten?
"Ik kan van veel keukens echt genieten: Italiaans, Spaans, Frans… Maar heb wel duidelijk een zwak voor de verschillende Aziatische keukens. Of het nou Indonesisch is (en ja, daar liggen ook gedeeltelijk mijn roots), of Thais, Vietnamees, Chinees,  Japans… allemaal heerlijk." 

Wat is je favoriete vakantieland?
"Meer vakantie-continent, maar dat is dan ook Azië. Afgelopen jaar was het Vietnam, in één woord fantastisch."

Welke auto wil je graag op je oprit hebben staan?
"Die staat er al; ben erg blij met mijn Volvo XC90. Daarnaast hebben we een oudere, luchtgekoelde Porsche 993 als hobby-auto die veel te weinig uit de garage komt… Moeten we in 2020 maar weer eens wat vaker te voorschijn halen!"

Wat is jouw woonstijl?
"We wonen in een jaren 30 woning met een klassiek interieur; hier en daar wat vintage meubelen en accessoires; en uiteraard een bank en eetkamerstoelen van het Anker!"

Heb je een favoriete ontwerper?
"Ik houd van klassieke retro-ontwerpen… Ludwig Mies van der Rohe heeft prachtige dingen gemaakt."

Welk meubelstuk komt jouw huis niet in?
"Een imitatie Barcelona chair. Maar ook geen kasten met letters erop…"

Wat vind je de tofste beurs?
"Om te bezoeken Milaan, om aan deel te nemen Keulen. Het was weer super in Keulen dit jaar. Heel veel belangstelling. De nieuwe collecties zijn zeer goed ontvangen."

Wat stoort jou het meest binnen meubelbranche?
"Ik vind het jammer dat veel mooie grote meubelzaken tegenwoordig aan elkaar hangen van de formules. Ik noem dat de 'formulisering' van de meubelspeciaalzaak. Het maakt het leven van de winkelier waarschijnlijk een stukje gemakkelijker, maar maakt het een stuk moeilijker om onderscheidend te zijn. Er is nog maar weinig ruimte voor vrije inkoop; je vindt overal dezelfde collecties. Ik ben zelf ook consument en volgens mij wil je juist geprikkeld, verrast worden. Geef eens daadwerkelijk invulling aan het begrip "meubelspeciaalzaak". Maak er iets speciaals van!"

Wat hoop je binnen tien jaar te bereiken?
"Dezelfde kwartaalwinst als Apple… Zou leuk zijn…. Maar serieus…: We willen het Anker in de komende jaren graag nog beter op de kaart zetten. Marktaandeel in Nederland consolideren, export verder uitbouwen, de basis nog verder verbreden. We zijn nu ook druk bezig met een grote verbouwing aan ons bedrijfspand in Druten; dit wordt volledig gemoderniseerd. De showroom wordt ook nog eens met 1000 m2 verder uitgebreid. Zo maken we het Anker klaar voor de komende 10 jaar… En verder."