Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vrijdagse vragenronde

In het Glazen Huis: Hanneke van de Pol

Elke week leggen we mensen uit de interieurbranche wat vragen voor die niet direct over het werk gaan, maar juist een inkijkje geven in hun privéleven.

Deze week In het Glazen Huis: Hanneke van de Pol



Hanneke is bijna 50 (ik geloof het zelf nog niet helemaal, want voel me namelijk nog hartstikke jong), maar de cijfers kloppen toch echt. Sinds een aantal jaar heb ik mijn eigen merk in naadloze wandbekleding: Artwallcollection. Mijn dochter van 20 is net het huis uit. Zij is net als ik een creatieveling en erg gedreven in wat ze doet. Ik woon ondertussen al bijna 18 jaar in het Modekwartier van Arnhem. Wat vroeger een beetje trieste volkswijk was, is opgebloeid tot een wervelende wijk met veel creatieve ondernemers in de straat en leuke winkels. Ik werk aan huis en heb een studio/winkel op de begane grond waar ik dagelijks te vinden ben, ideaal in de jaren dat mijn dochter nog thuis woonde, maar nu vooral de plek, waar ik heerlijk kan werken tot in de late uurtjes als ik daar zin in heb, en nog een drankje kan doen aan de overkant, als ik even pauze nodig heb.
Mijn hondje Saar (een foxterrier van 8 jaar) houdt me scherp en fit en zorgt ervoor dat ik voldoende beweging krijg. Met het prachtige Klarenbeek park om de hoek (bijna zuid-frankrijk) als de zon schijnt, heb ik dagelijks een mooie afwisseling tussen werken en relaxen. Happy as can be😊 op deze plek op de aardbol.

Wat zijn je hobby’s?
Ik had best veel hobby’s maar de laatste twee jaar is mijn werk steeds meer mijn hobby geworden. Voor mijn werk mag ik ontwerpen, tekenen, schilderen, fotograferen, concepten bedenken en hele mooie wandbekledingen ontwerpen voor bijzondere projecten. Daarnaast loop ik heel erg graag met de hond. Lekker eten en onderweg zijn vind ik ook erg fijn. Het bezoeken van tweedehands zaken, rommelmarkten en antiekwinkeltjes is een tweede natuur geworden. Ik wordt rustig van oude spullen en laat me graag inspireren door wat ik voor rariteiten tegenkom..

Wat is je lievelingseten?
Ik vind alles eigenlijk wel lekker. Soms eet ik heel Hollands, zoals witlof met kaas en ham uit de oven, met zelfgemaakte appelmoes en gebakken aardappeltjes. In de zomer eet ik veel salades met een gebakken visje of iets anders. Ik heb helaas weinig geduld met koken, dus het moet simpel, snel, maar wel heel lekker zijn. Door de drukte van mijn werk eet ik sinds een paar jaar best vaak buiten de deur. Geniet dan enorm van het feit dat ik niet hoef te koken en het voor mijn neus wordt neergezet. 

Wat is je favoriete vakantieland?
Frankrijk en vakantie in eigen land😊. Vind het heerlijk om weg te rijden van huis en echt even uit te waaien. Je kunt heel ver weg tegenwoordig, maar soms is thuisblijven of het dichtbij huis zoeken ideaal. Ik word gestrest van heel veel moeten organiseren voor een vakantie en met een hond thuis is het niet altijd even makkelijk.
Frankrijk is ook favoriet, twee jaar geleden ben ik daar 10 weken geweest, heb mijn auto ingepakt en ben vertrokken. Zo heerlijk om het landschap te zien veranderen en op een andere plek uit te komen. Heb daar heerlijk tussen de wijngaarden gelopen met mijn hondje, bijzondere mensen ontmoet, geschilderd en genoten van de rust en ben daar begonnen met het maken van mijn eerste ontwerpen voor Artwallcollection.

Welke auto wil je graag op je oprit hebben staan?
Ik ben niet zo van het moeten hebben van een hele grote dikke auto, maar heb wel net een hele fijne nieuwe Volvo gekocht, die zalig rijdt en weinig kilometers heeft gereden. Ik rij al 20 jaar in een Volvo, hetzelfde merk en hetzelfde type.

Wat is jouw woonstijl?
Ik heb als ik eerlijk ben niet een bepaalde woonstijl. Mijn hele huis is bijna atelier, overal wordt gewerkt, geleefd en worden spullen opgeslagen en verzameld. Ik hou van een geleefd huis, ik woon er nu bijna 18 jaar, en vind het leuk dat de geschiedenis in het huis voelbaar en zichtbaar is. Het staat best vol, een keer per jaar doe ik een grote opruiming en dan oogt mijn huis weer helemaal prettig. Ik bewaarde vroeger heel veel spullen. Tegenwoordig mag er niks meer bij, als er eerst niet iets uit gaat. Het is een ratjetoetje in mijn huis, maar kan ook echt mooie spullen waarderen in een perfect gestyled interieur, ben er mee opgegroeid. 

Wie is je favoriete ontwerper?
Gek genoeg heb ik meer oude meesters (schilders) die mij inspireren voor mijn werk, maar als ik dan een paar namen mag noemen: Iris van Herpen vindt ik waanzinnig goed, maar kan ook genieten van het kitscherige werk van Versace of de dromerige schilderijen van Marie Laurencin.

Welk meubelstuk komt jouw huis niet in?
Bij mij komt er geen zonnebank in. Of is dat geen meubelstuk?

Wat vind je de tofste beurs?
Ik heb vorig jaar op Maison&Objet in Parijs gestaan. Dat was heel indrukwekkend om daar te zijn voor een week, en mensen uit de hele wereld te ontmoeten. Zal zelf niet snel een beurs bezoeken, aangezien ik me juist helemaal niet wil laten afleiden door wat er ‘trending’ is en wie wat maakt. Wil autonoom werk maken dat tijdloos is en echt niet in een rijtje past. Probeer invloed van buitenaf daarom zoveel mogelijk te vermijden😊. De Independent Hotel Show 2019 was trouwens voor mij de grote verassing als standhouder. Het staan op deze beurs, heeft mij namelijk heel veel mooie projecten opgeleverd, meer zelfs nog dan de beurs in Parijs.

Wat stoort jou het meest binnen de interieurbranche?
Voor mij is het werken met de juiste mensen cruciaal voor het realiseren van mooie projecten. Ik heb het geluk met gepassioneerde (interieur) architecten te mogen werken tot nu toe. Wat ik lastig vindt is dat Artwallcollection door sommige architecten als een behangmerk wordt gezien en zij standaard hoge kortingen verwachten op de vierkante meter prijs of verwachten dat stalen en stalenboeken gratis zijn. Hopelijk is er het besef op korte termijn, dat ik als leverancier van unieke en op maat gemaakte wandbekleding, niet te vergelijken ben met een behangmerk.

Waar hoop je te staan over tien jaar?
Over 10 jaar hoop ik het iets rustiger te hebben en een paar keer per jaar uitgebreid op vakantie te kunnen😊. Woon dan nog steeds in Arnhem, in mijn gezellige buurtje, en ben dan voornamelijk met héle bijzondere projecten bezig. Word gevraagd om paleizen te bekleden en historische gebouwen (althans dat hoop ik). Wil tegen die tijd een collectie maken, die het werk in het Rijksmuseum complimenteert en ik wil patronen ontwerpen, die iets vertellen en laten zien over bepaalde stijlperiodes uit de kunstgeschiedenis. Ik hou van groots en monumentaal en dromen zijn er om waar gemaakt te worden.Ja toch?

Reageren? info@artwallcollection.com