Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vrijdagse Vragenronde

In het Glazen Huis: Bas van Dongen

Elke week leggen we mensen uit de interieurbranche wat vragen voor die niet direct over het werk gaan, maar juist een inkijkje geven in hun privéleven.

Deze week In het Glazen Huis: Bas van Dongen.


Bas van Dongen is eigenaar en mede-directeur van Henk Schram Meubelen / HSM Collection en getrouwd met Esther, die tevens werkzaam is in het bedrijf. Samen hebben ze een zoon Sjors (4). ''Mijn schoonouders, Henk en Carla Schram, zitten ook nog in het bedrijf en zijn mede actief als directeur waarin iedereen een andere functie heeft. We zijn dus een echt familiebedrijf. Binnen HSM focus ik mij op de grote accounts en de internationale expansie. Momenteel hebben wij zeven vertegenwoordigers in Europa en daar heb ik dagelijks contact mee.''

''Verder focus ik mij op het lean & mean principe waarbij efficiëntie voorop staat. IT technisch probeer ik het bedrijf dan ook zo in te richten dat wij met een aantal slimme processen een maximaal rendement kunnen genereren.''

Wat zijn je hobby’s?
Motorrijden, varen met mijn gezin en daarnaast sport ik graag. Doordeweeks probeer ik drie keer per week te kickboksen en in de zomer te golfen. Daarnaast speel ik ook graag tennis en squash. Verder vind ik het vooral belangrijk en zie ik het ook als hobby om veel met vrienden en familie af te spreken.

Wat is je lievelingseten?
Japans.

Wat is je favoriete vakantieland?
Moeilijk te zeggen, aangezien ik best wat landen heb gezien en ieder land wel weer zijn eigen charme heeft. Als ik dan moet kiezen zou ik toch voor Bonaire gaan. Ik kom daar al vanaf mijn vijfde, minimaal een keer per jaar en voel me daar dan ook echt thuis. Altijd wanneer ik thuis kom van zo’n vakantie heb ik het gevoel dat mijn batterij ook echt weer is opgeladen.

Welke auto wil je graag op je oprit hebben staan?
Ik zou ooit nog is graag een oude(re) Porsche 993 willen hebben.

Wat is jouw woonstijl?
Net als ons bedrijf, gaan wij mee in de woonstijl van datgene dat trendy is. Voorheen was dat lifestyle, maar tegenwoordig is dat industrieel met een twist. Onze inrichting is dan ook echt een reflectie van de collectie die wij als bedrijf verkopen. Mijn vrouw is daar echt heel goed in, dat decoreert ze dan af met gouden en blauwe accenten. Ook zet ze dan bij onze eettafel fel blauwe stoelen die weer vrij landelijk zijn. Het contrast dat je dan krijgt is heel gaaf.

Wie is je favoriete ontwerper?
Ik heb persoonlijk niet zoveel met designers en ontwerpers. Vaak vind ik de meubelen kwalitatief niet geweldig en veel te overpriced wanneer het afkomstig is van “een ontwerper”. Dat past niet binnen de visie van HSM Collection, waarin wij een mooi meubelstuk voor een betaalbare prijs willen aanbieden. Als ik dan toch ergens bewondering voor moet hebben is het voor mijn schoonvader Henk Schram en onze content manager Romy Hordijk. Zij monitoren continue de markt op zoek naar nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen om onze collectie fris en actueel te houden voor onze klanten.

Welk meubelstuk komt jouw huis niet in?
Kitscherig of hoogglans meubelen zal je niet snel bij mij vinden.

Wat vind je de tofste beurs?
Ik vind de IMM Keulen altijd een leuke beurs. De sfeer is altijd goed en het is naar mijn mening echt de beste beurs om je nieuwe collectie te laten zien en te testen. Het is echt een goede graadmeter om te zien of een product/collectie zal aanslaan of niet.

Wat stoort jou het meest binnen de interieurbranche?
Mensen die klagen over internet verkoop en blijven hangen in het oude. De interieur branche is nu eenmaal onderhevig aan een technologische tsunami, waarbij IT en het internet voor steeds meer transparantie zorgt. In mijn optiek zal je als bedrijf zijnde deze nieuwe vorm van technologie moeten omarmen om onderscheidend te kunnen blijven.

Waar hoop je te staan over tien jaar?
Tien jaar is nog erg lang, maar ik hoop dat wij internationaal verder zijn uitgebouwd. In Europa zijn we ondertussen goed vertegenwoordigd, maar buiten de EU nog niet. Ik zou het dan ook geweldig vinden wanneer wij een mondiale speler zouden kunnen worden.

Reageren?
Bas van Dongen
Bvandongen@henkschram.nl