Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vrijdagse vragenronde

In het glazen huis: Marie-Gon Vos

Elke week leggen we mensen uit de interieurbranche wat vragen voor die niet direct over het werk gaan, maar juist een inkijkje geven in hun privéleven. 

Deze week In Het Glazen Huis: Marie-Gon Vos

Marie-Gon (52) is onafhankelijk interieurontwerper en kleurspecialist.  Samen met haar partner Jasper woont zij sinds drie jaar in India: 
"Een enorm voorrecht om een ander land te ontdekken, je te verwonderen en steeds weer nieuwe dingen te leren. India is als wonen in een kleurboek. Een paar keer per jaar reis ik terug naar ons fijne huis in de Betuwe. Dat is een perfecte balans. Als interieurontwerper vind ik het belangrijk om mens en ruimte als uitgangspunt te nemen, al het andere staat daar in dienst van..."

Wat zijn je hobby’s?
Reizen, eten, koken, antigravity yoga

Wat is je lievelingseten?
Sinds we een paar weken terug voor het eerst in Japan waren, staat Japans voorlopig op nummer 1, een waanzinnig rijke keuken! Op de voet gevolgd door Thais trouwens. 

Wat is je favoriete vakantieland?
Ik ben eens in Iran geweest, dat heeft ontzettend veel indruk op mij gemaakt, en ik zou er graag naar terug willen. Voor een relaxte vakantie ga ik graag naar Kroatië.

Welke auto wil je graag op je oprit hebben staan?
Een waar genoeg spullen in kunnen, ik rijd nu in een caddy, maar een caddy cabrio lijkt me wel wat, maar waarschijnlijk vliegt alles er dan uit.

Wat is jouw woonstijl?
Er is geen echt herkenbare woonstijl te ontdekken in mijn huis. Ik ga graag schatzoeken: Ik speur naar vondsten, en zet ze nonchalant bij elkaar. Kleur is de verbindende factor, ik vind dat een stijl of styling moet ‘schuren’. Dat lukt ook wel omdat Jasper een meer minimalistische stijl heeft.

Wie is je favoriete ontwerper?
Er zijn er meerdere, maar Patricia Urquiola uit Spanje is favoriet: als ik in Milaan op de beurs loop, wordt ik altijd aangetrokken door haar nieuwste ontwerpen.

Wat vind je de tofste beurs?
Design Indaba in Zuid-Afrika

Wat stoort jou het meest binnen de interieurbranche?
Dat iedereen qua trends snel achter elkaar aan loopt en er weinig authentiek is.

Wat hoop je binnen tien jaar te bereiken?
Een inspirator en veelgevraagd spreker te zijn voor veel mensen binnen de branche.