Nieuwe hanglamp van bekende ontwerper

Het Deense merk Verpan komt met de nieuwe hanglamp Hive. Hive zal zijn debuut maken tijdens de beurs Designjunction 2019, die van 19 tot en met 22 september plaatsvindt in London. De hanglamp is ontworpen door Verner Panton (1926-1998), net als een groot deel van de andere creaties van het merk Verpan.

Panton stond bekend om de manier waarop hij wist te spelen met basale geometrische vormen en systemen. Vaak haalde hij inspiratie uit organische vormen die hij in de natuur aantrof. Dit geldt ook voor de Hive. De Hive bestaat uit verschillende ronde schijfachtige  segmenten van verschillende maten, die samen wat aan een bijenkorf doen denken. Door de vorm van de lampenkap wordt het licht zowel naar beneden gericht als diffuus verspreid.

De Hive is verkrijgpaar in gepolijst aluminium of in een poedercoat-versie met een warme gele kleur. Verpan maakte bij de ontwikkeling van originele schetsen van Panton. Het is voor het eerst dat dit specifieke ontwerp van de Deense kunstenaar als product op de markt verschijnt.

Meer informatie:
Verpan
www.verpan.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven