Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Het was een ontdekkingstocht met de nodige valkuilen en obstakels"

Holland Lighting Group maakt lichtmast van gerecyclede kleding

De Holland Lighting Group heeft met name haar sporen verdiend op het gebied van productontwikkeling. In de afgelopen 30 jaar heeft het bedrijf heel wat lichtprojecten ontwikkeld voor de recreatie- en pretparkenbranche. De afgelopen vier jaar heeft HLG in samenspraak met Center Parcs gewerkt aan de ontwikkeling van een duurzame lichtmast. Het proces van verkennen van de markt, ontdekken van de mogelijkheden en uitproberen van toepassingsmogelijkheden heeft uiteindelijk geleid tot een revolutionaire lichtmast die aansluit op de gedachtegang van een circulaire economie. Daarbij is de nadruk vooral gelegd op duurzaamheid en is gekeken naar de mogelijkheden van hergebruik van materialen.

Naast olie blijkt kleding op nummer twee te staan van meest verontreinigende grondstoffen. Voor HLG een reden te meer om op zoek te gaan naar mogelijkheden van hergebruik. "Het proces is niet zonder slag of stoot verlopen. Het verwerken van gerecyclede kleding tot een lichtmast was een ontdekkingstocht met de nodige valkuilen en obstakels. Dat de aanhouder uiteindelijk de winnaar kan worden blijkt uit het eindresultaat. De eerste prototypes zijn in 2017 geplaatst. Vanuit de gebruikerservaring is uiteindelijk het definitieve model geboren", laat een woordvoerder weten.

Het eerste Park wat geheel met deze revolutionaire lichtmasten is ingericht ligt in Allgäu, Zuid Duitsland. In deze plaats heeft Center Parcs de afgelopen jaren een voormalig munitiedepot getransformeerd tot een vakantiepark met 1000 luxe vakantiewoningen. De wegen en paden binnen dit park worden inmiddels verlicht met 700 lichtmasten van de Waalwijkse lichtproducent. 

De lichtmast van gerecyclede kleding heeft een KIWA Groen Bever certificering. Tijdens de selectieprocedure is er veel aandacht besteed aan het milieuvraagstuk daarbij zijn ook Duitse milieu organisaties betrokken geweest. 
HLG streeft ernaar om vanuit de gescheiden inzameling van afval de grondstoffen via herbestemming weer terug te brengen bij de eindgebruiker. Hiervoor is ze met een grote Europese afvalverwerker in gesprek gegaan om invulling te geven aan deze circulaire economie gedachten. Inmiddels is het bedrijf volop bezig met het door ontwikkelen van lichtproducten die binnen hetzelfde concept passen.

Meer informatie:
Holland Lighting Group
Schouwslootweg 21,
5145 PG Waalwijk
info@hlgbv.nl
www.hlgbv.nl

Publicatiedatum: