Bedrijf houdt crowdfunding-actie die minimaal vier ton moet opbrengen

Robuusteiken heeft geld nodig voor expansiedrift

Robuusteiken, een succesvol bedrijf dat ambachtelijk, ecologisch en circulair bouwt, is dringend op zoek naar geld om een slag te maken richting een duurzame bouwsector. Daarom is de directie, die kantoor houdt in Veenhuizen, gestart met een crowdfundingcampagne, die minimaal vier ton op moet leveren. Inmiddels is er, met nog 21 dagen te gaan, al door 141 financiers ruim 150.000 euro toegezegd. Genoemd bedrag loopt werkelijk waar met het uur op.

De Curringherschuur, een gebouw dat energieneutraal is gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en riet. De gebinten en de kapconstructie zijn van larikshout, gemaakt door Robuusteiken.

"Doe mee en investeer in de verduurzaming van de bouw." Zo worden belangstellenden opgeroepen een duit in het zakje te doen. Wat begon in 2006 met het duurzaam ontwikkelen van een eikenhouten schutting, is doorgegroeid tot het duurzame en winstgevende bouwbedrijf Robuusteiken. Dat bouwt ecologische huizen voor particulieren, kantoren, bruggen en natuurlijke speeltoestellen. Alles is daarbij vervaardigd uit bio-based bouwmaterialen, zoals duurzaam geproduceerd hout en milieuvriendelijke isolatie.

Omzet
"Met achttien mensen in vaste dienst en een jaaromzet van ruim 1,5 miljoen euro in 2018 groeien wij hard. Dit jaar hebben we al een omzet van bijna 6 miljoen euro aan opdrachten in onze portefeuille en we zien toenemende kansen voor onze bio-based bouwmaterialen. Om aan de de vraag te kunnen blijven voldoen is financiering nodig."
Geboden wordt om te investeren door een lening te verstrekken met een rente van 7% en een looptijd van 4 jaar.

Financieringsbehoefte
"Over de afgelopen periode zien we veel interesse in de markt voor ecologisch bouwen. Gedreven door maatschappelijke en politieke ontwikkelingen zien we grote belangstelling bij zowel particuliere opdrachtgevers (voor onze villabouw), bedrijven, instellingen, overheden en natuurbeheer en collega-bouwbedrijven. Dit heeft geresulteerd in een explosieve groei binnen het bedrijf. Het is daarom nu tijd om volgende stappen te gaan zetten en zo onze ambitie 'gezond en duurzaam wonen en werken voor iedereen beschikbaar' te realiseren. Om dit waar te maken kunnen we de takken 'Ecologische bouwelementen' en 'Ecologische Infra' snel door laten ontwikkelen. Dit vergt een financieringsbehoefte van 750.000 euro. Hierbij wordt een bedrag van minimaal 400.000 euro opgehaald met behulp van Oneplanetcrowd. De rest is door Rabobank in rekening-courant toegezegd, en wordt gebruikt voor de (fluctuerende) werkkapitaalbehoefte."

Bron: www.oneplanetcrowd.com

Meer informatie:
Robuusteiken
Hoofdvestiging:
Oude Gracht 6 
9341 AB Veenhuizen 
www.robuusteiken.nl
info@robuusteiken.nl
Tel. 0592 387 075   

Vestiging Rotterdam
Dorpsstraat 48
2969 AD Oud-Alblas

Vestiging Arnhem
De Koppeling 15-C
6986 CS Angerlo


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven