Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

16 mei uitreiking Koning Willem I Prijzen door Koningin Máxima

Op 16 mei reikt Koningin Máxima in Zwolle de Koning Willem I Prijzen 2024 uit. In drie categorieën strijden nog negen finalisten om deze 'Oscars' van het Nederlandse bedrijfsleven.


Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting en reikt sinds 2014 de felbegeerde prijzen uit. In 2022 ontving MUD Jeans de Koning Willem I Prijs in de categorie MKB. Deze werden uitgereikt door Hare Majesteit en Klaas Knot, President van De Nederlandsche Bank.

De Koning Willem I Prijzen worden iedere twee jaar uitgereikt in de categorieën Grootbedrijf (meer dan 250 medewerkers), Midden- en Kleinbedrijf (tot 250 medewerkers) en de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Het is de meest prestigieuze en onafhankelijke ondernemingsprijs van Nederland. Burgemeester Snijders van Zwolle: "Wij zijn trots dat de Koning Willem I Prijzen dit jaar in Zwolle uitgereikt worden. Deze prijzen erkennen bedrijven die uitblinken in durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en innovatie. Het zijn deze kwaliteiten die ook onze ondernemers in Regio Zwolle kenmerken."

Eerder deze maand werden de finalisten in de drie categorieën bekendgemaakt. Zij werden verrast door een delegatie van de Koning Willem I Stichting. Directeur Romy Blankenspoor en juryvoorzitters Niels Onkenhout en Anne-Marie Rakhorst brachten twee bijzondere videoboodschappen mee. Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat en Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat feliciteerden de finalisten op afstand. De Koning Willem I Prijzen worden actief ondersteund door beide ministeries.

"De Koning Willem I Prijs benadrukt al sinds 1958 het belang van goed en gezond ondernemerschap voor de Nederlandse samenleving. We geven hiermee aandacht aan de positieve ontwikkelingen in de economie", zegt Romy Blankenspoor. "Met de prijzen stimuleren we creativiteit en innovatie en versterken we de onderlinge contacten tussen bedrijven." Het winnen van de Koning Willem I Prijs heeft een grote impact op organisaties en hun toekomstplannen. Zo kunnen de winnaars zich verheugen op een werkbezoek van Hare Majesteit.

De Koning Willem I prijzen worden door Koningin Máxima uitgereikt in Theater De Spiegel in Zwolle, op donderdagavond 16 mei.

Meer informatie:
De Koning Willem I Prijzen
www.kw1prijs.nl

Publicatiedatum: