Nog wel bewerking van massief eikenhout in Volkel

'Meubelfabriek De Linde nog de enige fabrikant die houten stoelen én meubelen produceert'

Afgelopen vrijdag meldde Wonen360 dat De Zetel als laatste fabrikant van houten stoelen in de Benelux na bijna 100 jaar de deuren moet sluiten. Dat had de Belgische zitmeubelfabriek in een persbericht gemeld. Dat het de laatste fabrikant van houten stoelen is, blijkt niet het geval te zijn. Tom van der Linden van Meubelfabriek De Linde trok na publicatie van genoemd artikel aan de bel, want zijn bedrijf is hoogstwaarschijnlijk nu nog de enige in Nederland, België en Luxemburg die in eigen huis houten stoelen en andere meubelen fabriceert. Zijn bedrijf is springlevend, lanceerde kortgeleden zelfs nog een nieuwe collectie meubelen onder het label BY DE LINDE.

Het eerste programma onder dit label is de LIKE color collection, een ontwerp van Toine van den Heuvel en gemaakt voor een nieuwe generatie gebruikers die zich herkennen in een modern interieur. “Het is een simpele doch doeltreffende collectie. Tijdens het ontwikkelen van het product reageerden negen van de tien mensen er enthousiast op”, aldus Tom, die het bedrijf sinds 2011 samen met Nicky van Schijndel runt. Laatstgenoemde heeft de dagelijkse leiding in de fabriek, Tom is vooral achter de schermen actief, houdt zich onder andere bezig met de verkoop en bezoekt in die hoedanigheid projectontwikkelaars, winkeliers etc.

Meubelfabriek De Linde fabriceert al meer dan 30 jaar eiken meubels. De vader van Tom richtte het bedrijf op. “We zijn een groothandel die authentieke meubels produceert en naar de tussenhandel levert. Onder het nieuwe label BY DE LINDE voeren we een modernisering door, zonder afbreuk te doen aan de reeds bestaande collectie eiken meubelen.”
Deze bestaat anno 2019 uit stoelen, tafels, ledikanten en overige slaapkamermeubels. Het produceren van meubelen op maat is geen probleem voor familiebedrijf De Linde. Tevens bevat de collectie matrassen, toppers, bedbodems en zorgbedden. De productie van de meubels vindt plaats in de fabriek in Volkel. De collectie zijn te vinden in winkels in Nederland, België en Duitsland.

Fris en modern
De nieuwe collectie LIKE color collection ziet er fris en modern uit. Door de gebruikte kleuren is deze makkelijk te combineren met andere meubelen. Volgens Tom is het meubilair breed inzetbaar, van scholen en kantoren tot bij de consument thuis. Ontwerper Toine van den Heuvel ontving internationale erkenning voor zijn ontwerpen voor gerenommeerde merken. Zijn stijl kenmerkt zich vanuit zijn visie dat vorm ontstaat vanuit de functionaliteit. Zijn ontwerpen zijn modern, stijlvol en praktisch.
Alle meubels worden in eigen spuiterij afgewerkt. De mogelijkheden hierin zijn zeer uitgebreid. Eén van de kleurencollecties die De Linde beheerst is het CBM-collectief. Om de klant nog beter tot dienst te zijn, hanteert De Linde nog een eigen kleurencollectie. Maar ook kleuren naar kleurstaal en RAL kleuren behoren tot de mogelijkheden. Dit alles maakt het aanbod zeer compleet.

Levertijden
De algemene levertijden bedragen vier tot zes weken. Het aanbod in seniorenledikanten, nachtkastjes, matrassen, toppers, bedbodems en zorgbedden is op aanvraag nog sneller te leveren, ongeacht de afmeting van het ledikant. Op de collectie stoelen en tafels is de levertijd ongeveer vier weken.

Meer informatie:
Meubelfabriek De Linde
Jochem De Wildstraat 3
5408 RT Volkel
Tel: 0413 27 30 20
www.bydelinde.nl
info@bydelinde.nl

Tom van der Linden
Mob: 06 46 331 999
tom@meubelfabriekdelinde.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven