Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vraag naar Turkse meubels explodeert

In de afgelopen zes jaar is de meubelexport van Turkije verviervoudigd, waarbij in 2023 ongeveer 8 miljard dollar aan meubels werd uitgevoerd. Hüseyin Taklacı, de voorzitter van de Turkse houtbewerkingsfederatie, benadrukte tijdens een interview op een meubelbeurs in Kayseri dat 147 beroepskamers en 100.000 handelaren bijdragen aan de economie van het land. Hij merkte op dat de meubelsector zich vooral ontwikkelt in steden als Kayseri, Ankara, Bursa en Adana.


Foto: Dreamstime.

Taklacı wees erop dat 93 procent van de grondstoffen in de sector afkomstig is uit nationale bronnen. Hij gelooft dat de exportcijfers van Turkije nog verder zullen stijgen met meer steun voor de sector, waarbij hij opmerkte dat Anatolische meubelmakers met veel toegevoegde waarde produceren.

De Turkse voorzitter pleitte voor meer onderzoeks- en ontwikkelingscentra om meubelfabrikanten te helpen prominente exporteurs te worden met een eigen stijl. Hij benadrukte dat China momenteel wereldwijd de meublelexport domineert, terwijl Turkije momenteel op de negende plaats staat.

Bron: Turksemedia.nl

Publicatiedatum: