Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In samenwerking met ontwerper David Derksen

Ontwerplabel lanceert nieuwe Brass Lights

Ontwerplabel Vij5 lanceert in samenwerking met David Derksen de lamp BL28 LED. Een nieuwe, geüpdatete versie van de bekende Brass Lights van Derksen. De BL28 LED zal tijdens de designbeurs OBJECT Rotterdam (die van 8 tot en met 10 februari plaatsvindt) worden gepresenteerd. 
De vorm van de lamp is geconstrueerd door een 0,3 mm dunne messing plaat te vouwen. Door middel van etsen worden de buiglijnen in het materiaal aangebracht, waarna ze met de hand worden gevouwen en geassembleerd in Eindhoven.

Waar de originele serie van de Brass Lights de meer traditionele E27-lichtbronnen gebruiken, creëerde David deze nieuwe versie van de lamp om te voldoen aan de huidige eisen op het gebied van lichtontwerp. De nieuwe lamp bevat daarom een LED-lichtbron en een diffuser die zorgt voor een betere en gelijkmatigere lichtopbrengst. De LED-driver is geïntegreerd in de lamp en kan daardoor rechtstreeks op het 220V netwerk aangesloten worden.
Ook is de vorm van de lamp vereenvoudigd en gemoderniseerd, zonder de verfijnde esthetiek van de originele Brass Lights te verliezen. Door de reflectie van de omgeving in de glanzende messing oppervlaktes krijgt elk facet zijn eigen kleurtoon, van donker goud tot geel en beige.

Over Vij5
Al sinds 2006 vertegenwoordigen Arjan van Raadshooven & Anieke Branderhorst een gecureerde collectie met persoonlijke verhalen onder ontwerplabel Vij5. Met hun eigen ontwerpen en door middel van samenwerkingen met andere (jonge) ontwerpers, ‘verzamelen’ zij bijzondere producten met een verhaal. 

Over David Derksen
David Derksen studeerde in 2009 af aan de Design Academy Eindhoven en ronde in 2011 een master Industrial Design af aan de TU Delft. De natuur, en vooral de principes en processen die in de natuur worden aangetroffen, vormen zijn belangrijkste inspiratiebronnen. 

Meer informatie:
Vij5
Hallenweg 1E 
5615 PP Eindhoven
office@Vij5.nl
www.vij5.nl

Publicatiedatum: