Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Multifunctioneel bankgebouw ontwikkeld door designbureau

De China Merchants Bank krijgt een nieuw internationaal hoofdkwartier in Shenzhen. Het gebouw wordt 350 meter hoog en zal ruimte bieden aan het voltallige personeel van de bank, dat uit 13.000 werknemers bestaat. Het gebouw wordt aangevuld met een tweede flatgebouw van 180 meter hoog, met daarin zowel andere kantoren als een luxueus hotel.

Het gebouw wordt ontwikkeld door het Engelse bureau Foster + Partners. Volgens Young Wei-Yang Chiu van Foster + Partners vormt de toren een nieuw complex dat onderdeel is van de volgende ontwikkelingsfase voor de Shenzhen Bay-regio. Het bankgebouw krijgt een stadsplein dat onder andere toegang geeft tot de waterkant van Shenzhen, het metrostation en een aantal culturele ruimtes.

Het kantoorgebouw krijgt een totale ruimte van 310.000 vierkante meter. Het gebouw wordt voorzien van vloerplaten, die vrij zijn van zuilen voor ondersteuning. In plaats daarvan komt alle structuur door zuilen die aan beide zijdes van het gebouw worden geplaatst. Door deze structurele oplossing krijgen de kantoorruimtes meer flexibiliteit. De glazen voorzijde is ontwikkeld om goed om te gaan met afwaartse wind en om de open ruimtes op de begane grond zo aangenaam mogelijk te maken voor voetgangers. De plaza herbergt een aantal winkels en restaurants, terwijl de noordzijde toegang geeft tot het lokale metrostation. De bovenste verdieping van het gebouw is beschikbaar voor onder andere de klanten van de bank. Deze verdieping bevat een verhoogd atrium, waarin evenementen kunnen worden georganiseerd.

Grant Brooker van Foster + Partners is trots op het feit dat zijn bedrijf voor de ontwikkeling van het bankgebouw is uitgekozen. “Het ontwerp van de toren vertegenwoordigt de volgende stap in de ontwikkeling van de werkplek. We hebben het gebouw ontwikkeld in nauwe samenwerking met onze klant. Zo zijn we onder andere op de flexibele vloerplaten gekomen, die een uitstekende werkomgeving voor het personeel zullen vormen.”

Bron: Fosterandpartners.com