Elk ontwerp is uniek

Belgisch label geeft Terrazzo hanglampen comeback

Bentu Design heeft voor het Belgische XLBoom een reeks nieuwe hanglampen ontwikkeld; Terrazzo-lampen. Terrazzo betekent in het Italiaans terras, maar in het ontwerp is het de naam van tegels en glasscherven in cement. Het is ontstaan in Italië en bestaat al lange tijd, denk aan Hollywood Walk of Fame in terrazzo. Nu maakt deze een comeback en komt hij de collectie van XLBoom binnen. 

De Terrazzo-serie bestaat uit duurzame tafels, lampenkappen en potten. Geen van de stukken is identiek, dankzij de afwerking die bij elk object nieuwe patronen produceert. 

Voor de oprichters Ann De Cock en Geert-Jan Van Cauwelaert draait XLBoom om oprechte passie voor vakmanschap. Met uitgebreide objecten voor binnen en buiten, creëren ze een esthetiek in het dagelijks leven sinds 1997. Originele en hoogwaardige ontwerpen karakteriseren het verhaal, verteld door dit in Antwerpen gevestigde bedrijf. Op zoek naar de beste materialen worden de unieke XLBoom-objecten geproduceerd in verschillende ateliers buiten Europa. Alle producten zijn gemaakt door en exclusief voor XLBoom. 

Meer informatie:
XL Boom
info@xlboom.com
www.xlboom.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven