Enquête uitgezet om wensen te horen

Ontwerpster aardappelzetmeel-lamp zoekt hulp

Een plasticloze, biologisch afbreekbare lamp met de voordelen van plastic. ''Dat is het doel van de aardappellamp die nog in de ontwerpfase zit", vertelt initiatiefnemer Evelien Kamphuis. ''We zijn druk bezig met de ontwikkeling en de hoop is dat we de lamp tussen nu en twee jaar op grotere schaal kunnen produceren. In deze fase is het voor ons heel interessant en fijn om te horen wat eventuele afnemers voor wensen hebben ten aanzien van de lamp."

Om de wensen van het publiek in kaart te brengen heeft Evelien een enquête uitgezet op www.aardappellamp.nl. Hierin staan enkele gerichte vragen. De resultaten hiervan kunnen de ontwerpers van de lamp veel informatie geven over de verdere ontwikkeling.

Evelien: ''Enkele vragen zijn: Hoe groot wordt de lamp? Welke eigenschappen moeten het materiaal en de lamp hebben? We horen graag wat mensen zouden willen.'' De aardappellamp wordt gemaakt van een mengsel van aardappelzetmeel met een biopolymeer, dat milieuvriendelijk en plasticloos is. Evelien: ''Er is zoveel mineraal-plastic in de wereld. Wat moet je ermee nadat het gebruikt is? Van aardappelzetmeel kunnen zoveel mooie dingen gemaakt worden. Ik experimenteerde met pakjes aardappelzetmeel en knutselde hiermee. Er zat constant een lamp in mijn hoofd.''Deze lamp moet volgens Evelien mooi zijn voor in de huiskamer, een echte eyecatcher die een statement maakt en biologisch afbreekbaar is. ''We zijn nu nog druk aan het testen voorafgaand aan de eventuele productie. Een lamp die op de markt wordt gebracht moet goed zijn. Dit maakt dat deze in ieder geval het komende half jaar nog niet klaar is voor productie. Op dit moment maak ik prototypes via een 3D-printer. Ook het geprinte materiaal heeft een heel zacht, aanvoelend oppervlak.'' 

Evelien hoopt dat haar innovatieve product over een paar jaar in de winkels ligt en in huiskamers terug te vinden is als een echte eyecatcher. 

Springt Design 
Evelien Kamphuis
evelien@desnellebruinevos.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.