Geïnspireerd door de Aziatische lampionnen

Papieren modules bijeengehouden door magneten

Tekio, wat aanpassing betekent in het Japans, is een ontwerp van Anthony Dickens voor Santa & Cole. Het ontwerp bestaat uit een verlichtingssysteem op basis van Led-structuren. Het systeem bestaat uit papieren modules die bijeen worden gehouden door magneten.

In zijn ontwerp liet Anthony Dickens zich inspireren door de traditionele Japanse papieren lampion die alomtegenwoordig is in heel Azië. In zijn productie heeft Santa & Cole met enkele van de beste vakmensen in Japan gewerkt, waarbij traditionele processen, hoogwaardige materialen en nieuwe technologieën werden gecombineerd. Papier is een ductiel, zelfs kneedbaar materiaal; de vouwen maken het meer resistent en de tijd verandert en verbetert de doorschijnendheid. Tekio heeft een warme, ontspannen uitstraling. Verkrijgbaar in een horizontale, verticale en cirkelvormige versie.

Op de achtergrond zijn de horizontale en verticale modellen te zien.

Anthony Dickens richtte in 1998 zijn gelijknamige Londense product- en meubelontwerpstudio op, waarmee functioneel innovatieve objecten werden gecreëerd die eenvoudige vertellingen uitdrukken en de alledaagse dingen die ons omringen herdenken. In 2006 lanceerde hij de Origami-tafel, waarmee hij de Elle Decoration Best Table Award won. 

Santa & Cole is een kleine, onafhankelijke en wereldwijde ontwikkelaar en leverancier van designproducten. Het bedrijf heeft zijn roots in Belloch (Barcelona, ​​Spanje) en heeft producten in meer dan 70 landen. Het is gedreven door de zoektocht naar een goede civiele samenleving en vastbesloten om dat te bevorderen.

Meer informatie:
Santa & Cole
+34 902 460 010
webfriends@santacole.com   
www.santacole.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven