Alkemade verkozen tot Architect van het Jaar

Rijksbouwmeester Floris Alkemade is donderdagavond 8 november onderscheiden met de award Architect van het Jaar 2018. Op een feestelijke prijsuitreiking van de Architectenweb Awards in Broeinest Amsterdam kreeg hij de prijs overhandigd.

De winnaar Floris Alkemade. FOTO ARENDA OOMEN

Floris Alkemade is sinds 1 september 2015 Rijksbouwmeester en als zodanig voorzitter van het College van Rijksadviseurs. De Rijksbouwmeester adviseert aan minister van Binnenlandse Zaken en Directeur-Generaal  van het Rijksvastgoedbedrijf. Hij bewaakt en bevordert de architectonische en stedenbouwkundige kwaliteit van rijksprojecten. Ook afstoot en herontwikkeling van rijksvastgoed zijn belangrijke aandachtsgebieden van de Rijksbouwmeester.

Voor de verkiezing van de Architect van het Jaar waren vijf genomineerden: Winy Maas, KAAN Architecten, Adriaan Geuze, HappelCornelisseVerhoeven en Floris Alkemade. In een periode van een maand brachten honderden ontwerpers hun stem uit. In eerste instantie leken de meeste stemmen daarbij naar HappelCornelisseVerhoeven te gaan, maar uiteindelijk won Floris Alkemade met ruime afstand, meldt architectenweb.
Naast een bokaal kreeg Floris Alkemade een cheque ter waarde van € 5.000 euro uitgereikt.

Meer informatie:
www.architectenweb.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven