Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Als het vuur mag oplichten

Topmerk Blomus droomt ervan de buitenruimte te betoveren, verlengen en om te vormen tot een ware beleving, of het nu een achtertuin is, een landschapstuin of een gemeenschappelijke tuin. Om dit te bereiken heeft het bedrijf de Duitse designstudio Flöz Design aangetrokken om een collectie fakkels te ontwerpen die met zijn levende vlammen voor een nog meer bijzondere buitenhuisbeleving zorgen.
 
Flöz Design heeft drie verschillende tuinfakkels ontworpen, variërend in grootte en uitvoering. Een lage schaalvormige, een middelgrote en een hoge fakkel.
 
 
Fuoco lijkt nog het meest op een hedendaags haardvuur waarvan de vlammen schaduwen op de muur werpen. Met het zwarte keramiek is Flöz Design erin geslaagd het gevoel van een ouderwetse haard te combineren met hedendaags en praktisch design. Fuoco is verkrijgbaar in twee groottes, is vervaardigd van roestvrij staal met een poedercoating, en creëert als vrijstaande unit evenveel sfeer als in een groep fakkels.
 
Luna bestaat uit een schaal die gemonteerd is op een ronde stalen pilaar. De vlammen komen vanuit de opening in de schaal naar boven. Een hedendaagse, discrete fakkel die het goed doet in de moderne, architectonische tuin. 
 
Orchos torent 154,5 cm hoog boven alles uit en is de perfecte keuze voor een lang tuinpad of een groot terras met veel verborgen hoeken. Orchos lijkt nog het meest op een moderne Olympische fakkel van roestvrij staal met een eenvoudige gestileerde kop waar de fakkel wordt aangestoken. Het slanke onderstel staat op een stevige voet, zodat hij niet kan omvallen, en in weer en wind blijft staan. Door de voet is het ook mogelijk de fakkel naar wens te verplaatsen. Deze ultieme fakkel maakt met zijn hoogte en de elegante vorm dat het vuur leeft en met de wind mee waait.
De drie fakkels zijn geschikt voor lampolie en brandgel, een brandbare gelmassa die in drie uur tijd kan opbranden en weinig roetvorming geeft.
 
Meer informatie:
Blomus

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven