Kunstwerk om in te wonen

Milesi, Premium Box en Pedro Sandoval Rivera ontwikkelen samen een project in Melipilla (Chili): een solide en sfeervol onderkomen van hout.

Milesi is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van vernissen, verf en impregneermiddelen voor hout. Het merk is een onderdeel van de multinational IVM Group, het belangrijkste concern op dit gebied in Europa en een van de eersten op wereldniveau. 

Het gaat om een ontwerp dat tot stand gebracht is door architect drs. D. Pedro Sandoval Rivera en Premium Box. Premium Box is een bedrijf dat modulaire oplossingen biedt op commercieel gebied en op het gebied van huisvesting, waarbij ze zeecontainers gebruiken voor de ontwikkeling van projecten, om zo de ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Bron: www.premiumbox.cl

Het bouwwerk heeft een gunstige ligging - in een gebied omringd door bos - en er is gebruik gemaakt van hout en vernis van de beste kwaliteit. Het onderkomen heeft een exclusief ontwerp dat, in de woorden van de architect, D. Pedro Sandoval Rivera, verandert in een “kunstwerk om in te wonen”.

Premium Box raadpleegde Milesi over hoe het hout beschermd kon worden tegen invloeden van buitenaf. De esthetische kenmerken moesten daarbij onveranderd blijven en de natuurlijke schoonheid van het hout moest gerespecteerd worden. Bovendien moest de duurzaamheid vergroot worden zonder dat het uiterlijk aangetast werd. Milesi stelde een nieuw afwerkmiddel op waterbasis voor, genaamd “Natural Wood”, van de lijn Hydrocrom.


Het gebruik van grondstoffen van de laatste generatie in de samenstelling van dit afwerkmiddel, maakt het een product met een voortreffelijke dynamische doorlaatbaarheid. Het gaat daarbij om de capaciteit van deze laag om de absorptie van water richting het hout te beperken en tegelijkertijd de afvoer van waterdamp naar de oppervlakte mogelijk te maken. Daarbij worden directe en indirecte defecten voorkomen die de duurzaamheid van het vernis in gevaar zouden brengen.


In tegenstelling tot andere middelen, maken de producten van Hydrocrom het behoud van het originele uiterlijk van hout mogelijk, waarbij ze het proces van fotodegradatie en vervorming van het hout vertragen. Het project in Chili is tot stand gebracht met de rationalistische instelling van Premium Box, het bedrijf voor geavanceerde decoratie, dat daarbij de absolute integratie in de natuur heeft gezocht. Zo is er een onderkomen ontstaan dat horizontaal, solide en sfeervol tegelijkertijd is. Het is een open en warme plek die door de houten gevel voor honderd procent aansluit op het landschap.

Bron: www.noticias.infurma.es

Meer informatie:
Premium BOX
Tel: +56975174194

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven