Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meerderheid aandelen van Kees Smit verkocht

Na meer dan 80 jaar in familiehanden te zijn geweest, is de meerderheid van de aandelen van Kees Smit Tuinmeubelen verkocht aan een investeerder die een nieuwe fase van groei gaat ondersteunen. Het Twentse DNA blijft intact middels de overname door Craft Capital, het investeringsbedrijf van de familie Roerink. De Twentse familie die onder andere bekend is van de merken Zuivelhoeve en Heks'nkaas.

De dagelijkse leiding van het familiebedrijf, dat synoniem staat voor kwaliteit en service, wordt overgedragen aan het huidige management, waar medeaandeelhouders Mitchel Oude Nijhuis en Ohannes Malihas deel van uit maken. Deze overdracht is de start van een nieuw hoofdstuk in de historie van Kees Smit Tuinmeubelen.Een rijke geschiedenis
Het avontuur begon in 1942 met paard en wagen, waarna het bedrijf uitgroeide tot de grootste tuinmeubelspecialist van Europa. Dit succesverhaal is het resultaat van hard werken, het tonen van lef en toewijding van vele collega's en partners aan de onderneming. Henk Smit vertelt: "Ik ben ontzettend trots dat ik van kleine jongen tot aan dit moment het bedrijf heb zien groeien en professionaliseren. Wat hebben we veel meegemaakt met elkaar. Tot op de dag van vandaag ben ik dankbaar dat ik in 2011 het bedrijf van mijn vader heb mogen overnemen."

Henk benadrukt de uitdagende, maar gouden reis: "Naast de fijne band met onze klanten, kijken we met een grote glimlach terug op de passie die we hebben gedeeld met onze medewerkers en partners. Ook is er qua expansie zowel online als offline veel gebeurd, kijkend naar de bouw van een hagelnieuw pand in Amersfoort langs de A1, de bouw van het distributiecentrum in Almelo op het XL Businesspark en de recente opening van onze nieuwe vestiging in Venlo. De innovatieve en jarenlange transformatie die we online hebben doorgemaakt, is het resultaat van onze ambities en ons ondernemerschap. Naast plezier, groei en succes hebben we ook moeilijke periodes gekend zoals het verlies van mijn moeder en meerdere medewerkers, de periode van corona en de brand in Vroomshoop. Dit heeft een grote impact gehad, maar de steun die we elkaar als team op die momenten hebben gegeven was ongekend", aldus Henk.

Een nieuw tijdperk
De overdracht is geen plotselinge stap. In 2019 stapte Mitchel Oude Nijhuis en Ohannes Malihas al in als medeaandeelhouders. Zij zullen hun aandeel in de onderneming behouden en zijn samen goed voor 37 jaar aan tuinmeubel- en retailervaring binnen het bedrijf. Het belangrijkste voor zowel Henk, Ohannes als Mitchel is dat de familiecultuur en de kernwaarden binnen organisatie gewaarborgd blijven. De verkoop zal dan ook geen gevolgen hebben voor de inmiddels 430 medewerkers van het bedrijf. Henk zal betrokken blijven middels een minderheidsbelang en een rol in de Raad van Advies.

Toekomstvisie
Mitchel Oude Nijhuis en Ohannes Malihas zijn vastberaden om gezamenlijk met Craft Capital verder te bouwen op het stevige fundament dat door de Smit-familie is gelegd. Dit doen zij samen met Financieel Directeur Wilma de Goede, die onderdeel is van de directie. Het team zal aangevuld worden met een nieuw aan te stellen algemeen directeur. Kijkend naar de toekomst staan met name innovatie, groei, klantgerichtheid en duurzaamheid centraal. Onder leiding van het directieteam zal Kees Smit Tuinmeubelen nieuwe markten verkennen, het productassortiment uitbreiden en de klantbeleving nog verder verbeteren. "Wij zijn dankbaar voor het vertrouwen dat Henk in ons heeft gesteld," aldus Oude Nijhuis. Malihas vult aan: "We blijven samen ontwikkelen en innoveren. Met de actieve betrokkenheid en toegevoegde waarde van Craft Capital, en ons toegewijde team van collega's, kijken we vol enthousiasme naar de toekomst".

Craft Capital
De betrokkenheid van Craft Capital, met Twentse ondernemersfamilie Roerink, Pieter Leyssius en een Twentse co-investeerder onderstreept de ambities van Kees Smit Tuinmeubelen om verder te groeien en te innoveren. Craft Capital verkrijgt een meerderheidsbelang en brengt, naast kapitaal, een schat aan ervaring en professionaliteit mee dat de onderneming nog beter in staat zal stellen haar groeiambities te realiseren. De betrokkenheid van de familie Roerink geeft blijk van het vertrouwen in de toekomstplannen van Kees Smit Tuinmeubelen. "Wij houden van het bouwen aan mooie merken en vind het prachtig om een rol van betekenis te krijgen in dit betrokken en warme bedrijf. De Twentse nuchterheid, het plezier en de cultuur maakt dit een perfecte match," aldus Roerink.

Dankwoord
Henk Smit spreekt zijn dankbaarheid uit aan zijn pa (zoals hij zijn vader noemt), de rest van zijn familie, de klanten, medewerkers en partners die in de loop der jaren aan het bedrijf verbonden zijn geweest. Zij hebben het succes van Kees Smit Tuinmeubelen mogelijk gemaakt. "Het was een eer om eindverantwoordelijk te zijn voor zo'n prachtig bedrijf en ik ben trots op wat we samen hebben bereikt. Voor mij als persoon is het goed de eindverantwoordelijkheid nu ├ęcht over te kunnen dragen. Het was een heftige maar vooral gouden tijd die ik niet had willen missen, samen met mijn maatjes Mitchel en Ohannes. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij samen met Wilma en Craft Capital het juiste team zijn om het bedrijf naar een nog hoger niveau te tillen."

Algemene informatie Kees Smit Tuinmeubelen
Kees Smit Tuinmeubelen is opgericht in 1942 en is uitgegroeid tot marktleider in Europa met de grootste collectie. Met ruim 80 jaar ervaring streeft Kees Smit Tuinmeubelen naar een perfecte serviceverlening en klantervaring. In zowel de drie Experience Stores XXL van 8.000m2 in Almelo, Amersfoort en Venlo, als ook in de webshop, staat de klant bij Kees Smit Tuinmeubelen voorop, wat resulteert in een zeer hoge klantwaardering van een 9.5 o.b.v. ruim 60.000 beoordelingen.

Algemene informatie Craft Capital
Craft Capital is de investeringsmaatschappij van de familie Roerink en is opgericht door Gerjhan Roerink, Pieter Leyssius en een Twentse co-investeerder. Het fonds investeert in Nederlandse familiebedrijven om deze samen met het managementteam verder te laten groeien. Craft is actief betrokken bij haar investeringen en levert toegevoegde waarde op het gebied van professionaliseringen, governance en branding.

Meer informatie:
Kees Smit Tuinmeubelen
www.keessmit.nl

Publicatiedatum: