Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Raadsleden beticht van misdrijf na lekken van geheime informatie over failliet tuincentrum

Tijdens een recente gemeenteraadsvergadering kondigde burgemeester Wendy Verkleij aan dat er aangifte is gedaan tegen enkele raadsleden van Noordwijk. De aanklacht betreft het lekken van vertrouwelijke informatie rondom het faillissement van tuincentrum TuineXtra. Deze actie volgt op een motie van de partijen MetLef, VVD en LijstSalman, die de burgemeester hadden verzocht aangifte te doen wegens schending van het ambtsgeheim. Dat meldt Omroep West.Achtergrond van de zaak
De gemeente Noordwijk had aanvankelijk een grondclaim willen leggen op het terrein van TuineXtra. Dit voorstel werd echter verworpen. Kort daarna publiceerde het Leidsch Dagblad vertrouwelijke details over dit mislukte plan. Volgens de landsadvocaat is het lekken van dergelijke informatie een ambtsmisdrijf.

Gevolgen en vervolgstappen
Het doen van aangifte vormt de eerste stap in het vervolgingsproces. Het Openbaar Ministerie zal nu moeten beoordelen of verdere juridische stappen nodig zijn. Ondertussen kon de eigenaresse van TuineXtra, na het intrekken van de gemeentelijke grondclaim, opnieuw onderhandelen over de verkoop van het tuincentrum. Begin deze week werd bekend dat het tuincentrum is verkocht.

Bron: Omroep West

Meer informatie:
Tuincentrum TuineXtra
Van Berckelweg 51
2203 LA Noordwijk
www.tctuinextra.nl

Publicatiedatum: