Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe eigenaar voor failliete tuincentrum TuineXtra in Noordwijk

Het failliete tuincentrum TuineXtra in Noordwijk wordt overgenomen door Van Haaster Vastgoed B.V. uit Wassenaar. Het bedrijf, eigenaar van De Bosrand tuincentra, hoopt het tuincentrum in het najaar te heropenen met een tijdelijk concept, mogelijk als voordeeltuincentrum. Op lange termijn wil Van Haaster een nieuw tuincentrum bouwen op het drie hectare grote perceel aan de Van Berckelweg. Dat meldt Omroep West.

De Bosrand heeft al vestigingen in Oegstgeest, Wassenaar en Alphen aan den Rijn, maar ziet ruimte voor uitbreiding vanwege de bevolkingsgroei en de nieuwbouw in de regio. Voor het perceel van TuineXtra, met bedrijfspanden, een bedrijfswoning en een parkeerplaats, is 3,5 miljoen euro betaald. Mevrouw Caspers, de vorige eigenaresse, mag nog een jaar in de bedrijfswoning blijven wonen zonder huur te betalen, ondanks eerdere complicaties met een grondclaim van de gemeente Noordwijk.Tien jaar na overname failliet
Afgelopen januari sprak de rechtbank het faillissement uit voor het tuincentrum in 'de bollenstreek'. Na de overname in 2014 moet eigenaar Dirk van der Zwan dan toch de deuren sluiten. Een doorstart voor het tuincentrum bleek na nader onderzoek niet mogelijk. In 2021 ontving het nog een nominatie voor de "Sterkste Schakel" in de categorie Detailhandel non-food (Woning- en tuininrichting).

Gevarieerd assortiment
Het tuincentrum heeft een gevarieerd assortiment voor zowel binnen als buiten. Daarnaast opende het in 2018 een landwinkel waar lokale producten konden worden geproefd en gekocht. Onder deze boeren-delicatessen vielen onder andere kaas, jam en wijn. In het pand was ook een uitgebreide horecagelegenheid aanwezig, het Landcaf├ę. Hier konden bezoekers even uitrusten met een hapje en bijpassend drankje.

Inventaris geveild
De overgebleven inventaris van het gehele pand is online geveild. Meer dan 230 kavels, die in verschillende categorie├źn vallen, kwamen beschikbaar op de veiling. Zo kon er geboden worden op verschillende verpotte planten, bedrijfsinventaris, horeca-apparatuur, meubilair en een aantal tuinhuizen.

Meer informatie:
Tuincentrum TuineXtra
Van Berckelweg 51
2203 LA Noordwijk
www.tctuinextra.nl

Publicatiedatum: