Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Platek presenteert In Curved Air, eerste samenwerking met Gordon Guillaumier

Platek presenteert In Curved Air van Gordon Guillaumier, het nieuwe product voor 2024 dat hun nieuwe samenwerking markeert.

Dit is de eerste keer dat Gordon Guillaumier samenwerkt met Platek, waarbij hij een compleet en complex buitenverlichtingsproject heeft ondernomen dat resulteerde in In Curved Air, een lamp die buitengewoon is in zowel techniek als materialen, en die licht terugbrengt naar het centrum van terrassen, veranda's en portieken.

Een strakke en minimalistische aanwezigheid waarbij het materiaal naar voren komt in de afwerkingen en details. Een designarchetype met eenvoudige lijnen: een boog die door de lucht snijdt en een gebogen ruimte definieert. En de materialen, de oppervlakken, brengen het lineaire profiel van een icoon tot leven met texturen en gladheid, en verrijken het met nieuwe sensaties. Dit is In Curved Air, een staande lamp, paallamp en priklamp.

Gordon Guillaumier zegt: 'In Curved Air is een project dat voortkwam uit een directe connectie die ik had met Platek. De initiële briefing over het type lamp dat het bedrijf wilde introduceren, werd voortdurend gekenmerkt door een natuurlijke, professionele en menselijke uitwisseling met het hele interne team, bijna als een start-up relatie.' Hij vervolgde: "Het was een voortdurende wederzijdse experimentatie. Mijn diepgaande kennis van buitenmeubilair werd gebracht naar een voor mij onbekend terrein – buitenverlichting. Dit leidde tot een wederzijdse beïnvloeding. Ik was zeer positief getroffen door de openheid van Platek om enthousiast een project te verwelkomen dat afweek van het gebruikelijke type lamp, vooral vanwege het gebruik van ongebruikelijke materialen voor hen."

Gordon Guillaumier koos materialen die hem dierbaar zijn voor het ontwerp. Zoals hij uitlegt: 'Ik vond het erg interessant om de materialen waar ik van hou – beton en nautisch touw – met een duidelijke verwijzing naar de buitenwereld, tegenstrijdig aan elkaar, die worden versterkt door de eenvoud van de vorm die wordt gekenmerkt door de rijkdom van taal.'

In Curved Air wordt een uitdrukking van iconografische eenvoud van ontwerp, bijna een teken getraceerd in de lucht. Drie even eenvoudige elementen – de basis, de gebogen steel, de lichtbron – dienen als uitgangspunt voor een materiële uitwerking.

Meer informatie:
Platek
[email protected]
www.platek.eu

Publicatiedatum: