Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial

Tuin opfrissen voor de komende zomerdagen

Met de zomerdagen in aantocht is het tijd om de tuin weer in topconditie te brengen. Een opgefriste tuin zorgt voor een uitnodigende sfeer en creƫert een plek waar je heerlijk kunt genieten van het mooie weer. Kan jouw eigen tuin nog wel wat aandacht gebruiken? Lees dan de onderstaande tips door om de buitenruimte klaar te maken voor de zomer.

Tuinmeubels en terras schoonmaken
Na de koude periode kunnen de tuinmeubels en terrassen wel een opknapbeurt gebruiken. Begin met het schoonmaken van je loungeset of tuinset. Gebruik hiervoor een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel om vuil te verwijderen. Houten meubels kun je opnieuw behandelen met een lak of beits, zodat ze fris ogen en weer goed beschermd zijn tegen de weersomstandigheden. Voor het terras en de tegels kun je een hogedrukreiniger gebruiken of een stevige bezem. Vergeet niet om alle voegen en randen mee te nemen voor een compleet schoon resultaat.

Buitenhout opnieuw verven
Houten elementen in de tuin hebben na verloop van tijd baat bij een nieuwe laag verf of beits. Dit zorgt namelijk voor optimale bescherming tegen vocht en uv-straling. Controleer of er buitenhout toe is aan een nieuwe lik verf en schaf hier een geschikt product voor aan. Met de Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak kun je houten buitendeuren of kozijnen bijvoorbeeld mooi aflakken. Wellicht is ook de houten schutting, pergola of schuur toe aan een opknapbeurt. Wanneer je het tuinhout een frisse kleur wilt geven, is een dekkende buitenverf of lak de beste keuze. Voor een natuurlijke look kun je een transparante beits gebruiken.

Planten en bloemen netjes maken
Nu het steeds warmer wordt, is het tijd om je planten en bloemen extra goed te verzorgen. Verwijder onkruid, dode bladeren en uitgebloeide bloemen om ruimte te maken voor nieuwe groei. Geef de borders en bloembedden een boost met wat nieuwe planten die in de zomerperiode op z'n mooist zijn. Vergeet daarnaast niet om de juiste hoeveelheid water te geven tijdens de droge periodes.

Tuinverlichting controleren en vervangen
Buitenverlichting is essentieel voor gezellige zomeravonden in de tuin. Controleer of alle lampen nog werken en vervang kapotte verlichting. Overweeg om ze te vervangen voor solar tuinlampen om direct energie te besparen. Deze lampen hebben geen bedrading en zijn hierdoor super gemakkelijk te installeren.

Opfrissen met nieuwe accessoires
Maak je tuin compleet met een paar nieuwe accessoires voor een frisse look. Denk aan kleurrijke kussentjes, sfeervolle lantaarns en een vochtbestendig buitenkleed. Deze details kunnen een groot verschil maken en de buitenruimte een andere uitstraling geven.

Publicatiedatum: