Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Renson ziet zes trends in outdoor living

Tijd buiten spenderen is aangenaam, gezond en populairder dan ooit. En vergis je niet: de wereld van outdoor living is voortdurend in beweging. Net zoals voor interieur en architectuur duiken ook hier elk jaar nieuwe trends op. Om up-to-date te blijven deelt Renson in deze blog de laatste ontwikkelingen in de outdoor branche.De roep van buiten
"We spenderen meer tijd dan ooit binnen, thuis en op het werk. Nochtans is het belangrijk om voldoende buiten te vertoeven. Een studie van de gerenommeerde Harvard Universiteit concludeerde in 2022 al dat "tijd spenderen in een grasrijke, boomrijke en plantrijke omgeving zowel de mentale als fysieke gezondheid kan bevorderen". Zo helpt tijd in de buitenlucht onder meer stress en angsten verminderen. Heather Eliassen, professor voeding en epidemiologie aan de Harvard T.H. Chan School of Public Health maakt het concreet met onder meer "betere slaap, bloeddruk, een scherper geheugen en minder risico's op chronische ziektes als diabetes type 2, cardiovasculaire aandoeningen en kanker". Logisch dus dat de roep van buiten steeds luider klinkt."

Binnen naar buiten halen
"In 2024 blijven de grenzen tussen binnen en buiten verder vervagen. Soms letterlijk, door bijvoorbeeld een vloer door te trekken van het interieur naar het terras, maar vooral ook in comfort en inrichting. Zo vindt interieurontwerp steeds vaker de weg naar buitenruimtes. Gezellige vloerkleden, zachte kussens, weersbestendige stoffen, … stuk voor stuk dragen ze bij aan een uitnodigende buitenomgeving waar je helemaal ontspant of je vrije tijd in alle comfort spendeert. Ook de stijgende populariteit van buitenkeukens – vaak best indrukwekkend en modern uitgerust – kadert binnen deze trend."

Oog voor duurzaamheid
"Duurzame materialen en technieken zijn al jaren aan een opmars bezig. Nu zien we ook in outdoor living de expliciete vraag naar milieubewuste oplossingen. Dat hoeft niet te verbazen. Net wanneer je omringd bent door het groen sta je nog meer stil bij het belang om het milieu te beschermen. We worden ons steeds bewuster van onze ecologische voetafdruk en zoeken naar manieren om die te beperken. Goed nieuws: dat kan ook bij het inrichten van je buitenomgeving. De keuze voor duurzame materialen is uiteraard de basis. Houten meubelen, design met gerecycleerd pvc, upcycling van oude spullen of een aluminium terrasoverkapping dragen bij aan een comfortabele buitenruimte op jouw maat met een kleine milieu-impact."Focus op verlichting
"Verlichting is een echte sfeermaker, maar evengoed een functionele toevoeging als je bij zonsondergang nog wat langer buiten wil ontspannen. Met een combinatie van functionele en sfeerverlichting bepaal je de juiste setting voor elke gelegenheid. Designers ontwikkelen buitenverlichting die moderne techniek en een robuust karakter combineren met architecturale meerwaarde. Dat betekent een steeds uitgebreider gamma om uiteenlopende stijlvoorkeuren te beantwoorden. Ook hier is aandacht voor energiezuinigheid, met ledtechnologie als belangrijkste factor."

Natuurlijke materialen
"Wie het liefst zoveel mogelijk tijd buiten spendeert, is gewoonlijk wel een fan van natuurlijke materialen. Vooral hout wordt vaak gebruikt om buitenconstructies te realiseren. Het blendt mooi in de omgeving en straalt rust uit. Renson combineert die charme van hout (bv in de lamellen van schuifpanelen) dan weer met de sterke praktische troeven, weersbestendigheid en onderhoudsvriendelijkheid van aluminium voor de structuur van z'n overkappingen. Diezelfde mix tussen natuurlijke materialen, onderhoudsgemak en een lange levensduur zie je onder andere ook in tuinmeubilair of de keuze voor ecologische materialen bij de productie van de vaste panelen of schuifwanden voor de terrasoverkappingen."

Het hele jaar door
"Een zonnige dag nodigt uit om buiten te gaan, maar waarom zou je je mogelijkheden zo erg beperken? Meer en meer mensen kiezen voor een overkapping van hun terras of favoriete plekje in de tuin om vaker en langer buiten te genieten. Met optionele vaste wanden, screens en zij-elementen voeg je extra beschutting tegen de weersinvloeden toe. En het gaat zelfs nog verder. Je creëert in een handomdraai een complete buitenruimte, waar je ook tijd doorbrengt wanneer je het vooraf niet had verwacht: na zonsondergang, in de winter of de herfst, op een regenachtige dag. Zo geniet je op elk moment van het jaar in alle comfort van je buitenomgeving", besluit Renson.

Meer informatie:
Renson
www.renson.eu

Publicatiedatum: