Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Helft Nederlanders vindt dat het verboden moet worden'

Hovenier Rob de Vries: 'Ondanks kritiek, heeft kunstgras nog steeds voordelen'

Bijna de helft van de Nederlanders vindt dat kunstgrasvelden bij woonhuizen verboden moeten worden. Dit komt na een breder besluit om te stoppen met kunstgras op sportvelden, vanwege zorgen over het effect dat het kan hebben op de gezondheid van spelers.

Recente gegevens van Werkspot.nl, een website waar je vakmensen in kunt huren, laten zien dat 43 procent van de Nederlandse huiseigenaren voorstander is van een volledig verbod op kunstgras in tuinen en buitenruimtes. Dit komt door zorgen over gevolgen ervan voor de omgeving.

Uit het onderzoek blijkt dat mensen tussen 18 en 34 jaar en tussen 35 en 54 jaar zich evenveel zorgen maken over kunstgras, waarbij respectievelijk 46 en 48 procent voorstander is van een verbod. De leeftijdsgroep ouder dan 55 jaar maakt zich iets minder zorgen, 42 procent geeft aan voorstander te zijn van een verbod.

Voor- en tegenstanders
Geografisch gezien zijn er enkele interessante verschillen. In Zeeland zijn de meeste voorstanders te vinden zijn: 66 procent geeft aan voor een volledig verbod op kunstgras te zijn. Noord-Brabant is men minder voorstander van een verbod; slechts 42 procent is voor.

Resultaten zijn onder meer:

  • Utrecht 63%
  • Drenthe 55%
  • Groningen 50%
  • Friesland 49%
  • Overijssel 48%
  • Limburg 45%
  • Zuid-Holland 40%
  • Flevoland 40%


Hovenier Rob de Vries.

Ervaren hovenier Rob de Vries, actief op Werkspot.nl, is niet verbaasd over de resultaten. "Kunstgras heeft de afgelopen jaren veel negatieve aandacht in de media gekregen, waarbij zorgen over de veiligheid ervan voor mens en omgeving zijn geuit. Hoewel het niet voor iedereen geschikt is, en er duidelijke zorgen zijn over de 'groene' eigenschappen ervan, heeft een kunstgrasveld nog steeds voordelen. Overweeg je kunstgras voor je tuin, dan raden we je aan om de voor- en nadelen zorgvuldig af te wegen voordat je eraan begint.

Voor- en nadelen
Om deze mensen te helpen met hun beslissing, hebben de experts van Werkspot de voor- en nadelen van het aanleggen van een kunstgrasveld op een rij gezet.

Voordelen
1. Ziet er het hele jaar mooi uit
2. Geen water nodig
3. Weinig onderhoud
4. Eenvoudig schoon te maken

Nadelen
1. Kosten voor aanschaf en aanleg
2. Impact op de natuurlijke habitat
3. Gevolgen voor drainage
4. Kan te warm worden

Reageren? Mail naar [email protected].

Meer informatie:
Werkspot.nl
www.werkspot.nl

Publicatiedatum: