Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage Nederlandse en Belgische exposanten op Salone del Mobile.Milano

Salone del Mobile.Milano 2024 heeft de internationale interieurbranche flink opgeschud. De beurs zag het aantal bezoekers in vergelijking met de vorige editie met ruim 17% toenemen. Uiteindelijk kwamen er een recordaantal van 361.417 bezoekers over de vloer. Een heuse mijlpaal in de geschiedenis van het event.


Ook de redactie van Wonen360 was aanwezig om verslag te maken van het internationale event. Heb je de beurs niet bezocht of wil je nagenieten? Bekijk dan hier de fotoreportage.

De organisatie van de beurs is verheugd te melden dat het aantal professionele bezoekers met maar liefst 26,8% is gestegen, waarbij een aanzienlijk deel uit het buitenland afkomstig was, namelijk 65,8%. Dit weerspiegelt niet alleen de aantrekkingskracht van de Salone del Mobile.Milano op een mondiaal publiek, maar ook de cruciale rol die het speelt in het bevorderen van internationalisering binnen de interieurindustrie.

De organisatie van Salone del Mobile.Milano laat weten dat voornamelijk China een comeback heeft gemaakt als leidende markt, gevolgd door sterke vertegenwoordiging van de landen Duitsland, Spanje, Brazilië, Frankrijk, de Verenigde Staten, Polen, Rusland, Zwitserland, Turkije, India, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Japan en Oostenrijk.



Zie hier de gehele fotoreportage van Salone del Mobile.Milano.

De redactie van Wonen360 spotte er de volgende trends:

  • Diversiteit in tafelpoten
    Van gedurfde vormen tot innovatieve materialen, tafelpoten werden een pronkstuk van creativiteit en functionaliteit.
  • Buitenproportionele meubelstukken
    Speelse experimenten met schaal en vorm resulteerden in opvallende, statement-meubelstukken.
  • Organische vormen en duurzaamheid
    Duurzaamheid blijft een centraal thema, gecombineerd met organische ontwerpelementen die een verbinding met de natuur tot stand brengen.
  • Kleurexplosie
    Warme tinten zoals terracotta, Peach Fuzz, donkerrood en oranje domineerden het palet.
  • Comeback van aluminium
    Het veelzijdige materiaal aluminium maakte een terugkeer in zowel meubelframes als keukenontwerpen.
  • Patronen en prints
    Van gedurfde geometrische ontwerpen tot verfijnde florale motieven, patronen voegden een speelse dynamiek toe aan stoffen, behang en decoratieve objecten.
  • Warm marmer
    Marmer evolueerde van koele witte tinten naar warme, rijke kleuren zoals rood, oranje en roest.
  • Indoor meets outdoor
    Grenzen tussen binnen- en buitenruimtes vervaagden, waarbij meubelontwerpen en accessoires naadloos werden geïntegreerd.
  • Samenwerking tussen bedrijven
    Een opvallende trend was de samenwerking tussen merken, waarbij ze hun stands deelden die zowel creatieve als commerciële mogelijkheden boden.
  • Aziatische invloeden
    De aanwezigheid van Aziatische bezoekers en exposanten benadrukte de groeiende invloed van Aziatische ontwerpers en trends binnen de internationale interieurmarkt.
  • Eurocucina hoogtepunten
    De Eurocucina-tentoonstelling trok veel aandacht, met innovatieve keukenontwerpen en technologische vooruitgang die de toekomst van keukeninrichting vormgeven.
  • Populaire Italiaanse merken
    Bekende Italiaanse merken genoten van immense populariteit, met lange rijen voor hun stands als bewijs van de wereldwijde faam en invloed van Italiaans design.

De volgende editie van Salone del Mobile.Milano vindt plaats van 13 t/m 18 april 2025.



Ook in het centrum van Milaan was van alles te bewonderen. Tijdens de Milan Design Week openden allerlei winkels hun deuren en werden er speciale presentaties gehouden. De nieuwste innovaties en creaties op het gebied van design werden hier tentoongesteld. Bekijk hier de fotoreportage van de Milan Design Week.


Publicatiedatum: