Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede start van het jaar voor Surteco Group: winststijging van 90%

In het eerste kwartaal van 2024 waren de verkopen van de SURTECO Group met € 222,3 miljoen 8 % hoger dan de waarde van het voorgaande jaar van € 205,7 miljoen. De overgenomen divisies van Omnova waren slechts één maand opgenomen in het eerste kwartaal van het voorgaande jaar.

De winst voor financieel resultaat, inkomstenbelasting en afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) steeg met 44 % naar € 27,6 miljoen (2023: € 19,1 miljoen) en de winst voor inkomstenbelasting (EBT) steeg met 90 % naar € 9,8 miljoen (2023: € 5,1 miljoen), voornamelijk als gevolg van margeverbeteringen voortkomend uit het Performance Plus programma en het ontbreken van transactiekosten van de overname.

De geconsolideerde nettowinst steeg ook met 90 % naar € 6,9 miljoen na € 3,6 miljoen in het voorgaande jaar, resulterend in een winst per aandeel van € 0,44 (2023: € 0,23).


Foto: Surteco.

Daardoor wordt de prognose zoals uiteengezet in het Jaarverslag 2023 bevestigd. De projectie is dat de groepsomzet voor het zakelijke jaar 2024 in totaal zal liggen tussen € 860 miljoen en € 910 miljoen, en de aangepaste EBITDA voor de Groep in het bereik tussen € 85 miljoen en € 105 miljoen.

"In een marktomgeving die moeilijk blijft, zijn we erin geslaagd een goede start te maken met het zakelijke jaar 2024. Onze maatregelen afgeleid van het Performance Plus programma hebben aanzienlijk bijgedragen aan het bereiken van een verbetering in de winstgevendheid," aldus Wolfgang Moyses, voorzitter van de Raad van Bestuur van Surteco Group.

Over Surteco
Surteco, met hoofdkantoor in Buttenwiesen, is een middelgroot beursgenoteerd bedrijf met internationale activiteiten. Het bedrijf combineert nationale en internationale merken voor oppervlaktetechnologie onder één dak. Het uitgebreide productportfolio omvat met decorontwerpen bedrukte papieren, geïmpregneerde materialen, lossingspapieren, decoratieve vlakke folies en kantenbanden op basis van gespecialiseerd technisch papier en kunststoffen. Dit portfolio wordt aangevuld met plinten van kunststof, technische extrusies (profielen) voor de industrie en rolluiksystemen.

De Groep heeft meer dan 3.500 werknemers in dienst op 24 productielocaties wereldwijd en genereert een jaaromzet van ongeveer € 835 miljoen. 20 % van deze omzet is in Duitsland, 39 % in Europese landen buiten Duitsland en nog eens 41 % in Amerika, Azië en Australië. Klanten van de SURTECO Group komen voornamelijk uit de houtverwerkende industrie, vloeren- en meubelindustrie, evenals uit het interieurontwerp.

Meer informatie:
Surteco
www.surteco.com

Publicatiedatum: