Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eigenaar Ruben Boom maakt geld vrij voor doorstart

Na Sittard, Apeldoorn, Zutphen en Nijverdal nu ook De Voordeelmarkt Emmen B.V. failliet

De filialen van De Voordeelmarkt-formule gaan stuk voor stuk ten onder. In de afgelopen weken werden de vestigingen in Sittard, Apeldoorn, Zutphen en Nijverdal failliet verklaard. Vandaag (woensdag 17 april) heeft de rechtbank Assen ook het faillissement uitgesproken van De Voordeelmarkt Emmen B.V. Jilles Knotter van Rein Advocaten is aangewezen als curator.


De vestiging in Emmen die nu ook in staat van faillissement is verklaard.

De Voordeelmarkt is een vakwinkel voor naar eigen zeggen betaalbare kwaliteitsverf en aanverwante klusartikelen. Consumenten konden er terecht voor verf, behang, laminaat, gereedschap en toebehoren zoals kwasten, schuurpapier, tape, verfrollers, verfbakjes en schoonmaakartikelen.

Waar De Voordeelmarkt ooit begon als verfwinkel, ontwikkelde de onderneming zich tot een budget-bouwmarkt met 14 vestigingen en een webshop met 30.000 bezoekers per week. "Het snelgroeiende assortiment en het vriendelijke personeel gewapend met deskundig klus- en kleuradvies, maken De Voordeelmarkt dé 'place to be' voor elke prijsbewuste doe-het-zelver", meldde het bedrijf een tijd geleden. Doel was om uit te groeien naar 100 winkels in Nederland, maar door alle faillissementen gaat dat niet meer lukken.

Tumultueuze maanden
Ruben Boom is eigenaar van De Voordeelmarkt. Hij beleeft tumultueuze maanden. Zijn zakenimperium dreigt compleet in te storten. De Rabobank trok namelijk de geldkraan dicht, wat resulteerde in acute geldnood en lege schappen in meerdere filialen.

Werknemers vroegen het faillissement van de winkels aan toen het salaris niet meer werd uitbetaald, resulterend in het faillissement van verschillende filialen, terwijl andere tijdelijk zijn gesloten.

Boom was gedwongen vastgoed te verkopen en op zoek te gaan naar nieuwe investeerders om zijn imperium te redden. Verkoop van panden in Nijverdal, Apeldoorn en Zutphen stelde hem in staat een belastingschuld van ruim 7 miljoen euro af te lossen en geld vrij te maken voor een doorstart.

Geheim
Hoewel de nieuwe eigenaren van het vastgoed geheim blijven, hoopt Boom begin mei de eerste winkels weer te openen, beginnend in Nijverdal, Deventer, Zutphen en Apeldoorn. Achterstallige salarissen worden uitbetaald door het UWV, en nieuwe afspraken met leveranciers worden gemaakt om de schappen weer te vullen.

Boom is vastbesloten om de problemen op te lossen en benadrukt in een interview met dagblad Tubantia dat zowel hij als de leveranciers snel weer winst willen maken en zich aan hun contracten willen houden.