Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eigenaren van meubelzaak vragen 'lichtelijk beschaamd' om financiële hulp

"Wij vragen lichtelijk beschaamd uw hulp. Dit zijn uiteraard niet de leukste berichten om te plaatsen, maar helaas wel onze enige optie", meldt de Facebook-pagina van Meubels en Zo. De meubelzaak uit Zeist dreigt namelijk ten onder te gaan, als gevolg van een tekort aan financiële middelen. "En dat zou onze grootste nachtmerrie zijn", zeggen de eigenaren Mark en Miranda.



7 jaar geleden begonnen de ondernemers vol goede moed met de winkel. "Al snel werd het een succes en moesten wij een groter pand betrekken in het Centrum van Lelystad omdat het oude pand te klein werd. Maar toen kwam corona. De corona periode heeft uiteraard geen enkel bedrijf goed gedaan, maar niemand kon op voorhand voorzien dat het op veel bedrijven nog zo lang een impact zou hebben. Winkels om ons heen vielen weg waardoor wij uiteindelijk de enige winkel in de winkelstraat waren, en niemand bezoekt een lege winkelstraat."

Daarom gingen Mark en Miranda op zoek naar andere opties om de winkel nieuw leven in te blazen. Ze besloten Lelystad te verlaten. "Dat bleek helaas achteraf gezien niet de beste keuze. De nieuwe locatie had niet het gehoopte effect, want ook daar liepen vrijwel geen mensen in het centrum. Dus te weinig omzetten. Tel daar alle 'overheidsteun bij op, dat opeens geen steun bleek maar dat alles volledig terugbetaald moet worden. De tijdelijke huurverlagingen bleken alleen uitstel en de uitgestelde belastingen worden ook tegelijk aangeslagen. Dat geeft een flinke aanslag op onze boekhouding, en dat geeft bij de banken weer de reden om niet tot een lening over te gaan."

Daarom vragen de eigenaren van Meubels en Zo hulp. "Eind augustus loopt ons huurcontract af, dus dan zouden wij van de slechte locatie af kunnen en verhuizen naar een betere
locatie in Zeist of misschien zelf terug naar Lelystad. Maar er is geen budget om weer borg, verbouwingskosten en verhuiskosten te betalen voor het nieuwe pand is er momenteel niet. De banken verstrekken alleen leningen als het goed gaat en niet als het even tegenzit. Daarom vragen wij beschaamd maar als laatste mogelijkheid om uw hulp. Zonder hulp moeten wij sluiten."

Bekijk hier de crowdfunding die Meubels en Zo gestart is. In de afgelopen vier dagen is € 85 van het gestelde doel van € 35.000 toegezegd.

Meer informatie:
Meubels en Zo
Slotlaan 265
3701 GG Zeist
www.meubelsenzo.eu

Publicatiedatum: