Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

3e generatie neemt stokje over bij Koopmans Meubelen: "Eerst verdienen, dan pas uitgeven"

In de 45 jaar van het bestaan van Koopmans Meubelen, zijn niet alleen de collecties voortdurend geëvolueerd, maar ook de personen aan het roer wisselen na verloop van tijd. Nu is het tijdperk aangebroken waarin de derde generatie het leiderschap op zich gaat nemen binnen deze meubelgroothandel.

In 1979 startte opa en oma Koopmans met het bedrijf, die tot de dag van vandaag betrokken zijn bij de onderneming. Toen nog in een kleine showroom boven het kantoor. Later namen zoon Dirk en schoonzoon Nico Satter de zaak over en werd de showroom bij Meubelhart in gebruik genomen. Nu wordt het stokje overgenomen door Dico Satter en Dennis Koopmans. De twee neven zorgen voor nieuw elan.


Dico Satter en Dennis Koopmans in de spuiterij van Koopmans Meubelen.

Toch net iets anders
"De manier waarop wij werken is toch net iets anders dan onze ouders doen. Soms schuurt dat een beetje, maar dat is helemaal niet erg", vertelt Dico, als we hem vragen wat het verschil is tussen de tweede en derde generatie. Zelf is hij al 12 jaar actief binnen Koopmans Meubelen. "Wij willen de volgende stappen zetten op het gebied van professionalisering. Zowel offline als online." Zo heeft de website onlangs een complete make-over gekregen en is het meubelbedrijf actiever geworden op socialmedia.

Eerst verdienen, dan pas uitgeven
Tegelijkertijd delen de twee jonge ondernemers dezelfde kernwaarden als hun ouders. "Eerst verdienen en dan pas uitgeven", zegt Dennis, die vier jaar geleden het team officieel kwam versterken. "Het is misschien volgens de oude manier, maar zo zijn wij opgevoed. We willen niet te veel grote risico's nemen. We hebben bijvoorbeeld een relatief klein team. Naast het feit dat we hierdoor flexibel zijn, komen we niet snel in de problemen als de markt wat minder wordt, zoals het afgelopen jaar het geval was."

Uitbreidingen
Ook in het productaanbod zijn de afgelopen tijd wat veranderingen doorgevoerd. De focus ligt uiteraard nog op eikenhoutentafels, maar ook notenhout is terug te vinden in het assortiment. "Tevens hebben we onlangs tafels met HPL-bladen gelanceerd, die krasbestendig en onderhoudsvriendelijk zijn. We merken nu al dat dit deuren opent en kansen met zich meebrengt", legt Dico uit. Daarnaast bracht Koopmans Meubelen tijdens de afgelopen Meubelhartdagen een stoelenconcept op de markt. Chique modellen met metalen onderstellen. Hiermee is het aanbod van stoelen en fauteuils gestegen tot zo'n 100 verschillende modellen.

Onderscheiden
Verder onderscheidt Koopmans Meubelen zich door een ruim assortiment aan onderstellen. Waar voorheen veel vraag was naar metaal, zijn nu houten onderstellen populair. "Veel fabrikanten laten dit links liggen, omdat het minder gemakkelijk is om te maken vergeleken met een metalen onderstel. De productie neemt meer tijd in beslag en er komt meer expertise bij kijken. Het is een vrij lastig proces", legt Dennis uit. In totaal heeft Koopmans Meubelen 60 verschillende modellen eettafels en 30 soorten onderstellen. Overigens heeft Koopmans Meubelen beschikking over een eigen spuiterij in Geldermalsen. Wekelijks worden er 100 tot 150 tafelbladen gespoten.

Grenzen verkennen
Er wordt voornamelijk zaken gedaan in Nederland, maar de frisse wind binnen het familiebedrijf heeft ervoor gezorgd dat ook de Belgische markt verkent wordt. Vorig jaar is Christophe Delvoye gestart als agent voor Koopmans Meubelen bij de zuiderburen. "Het heeft tijd nodig om hier voet aan de grond te krijgen. Je moet eerst het vertrouwen winnen van de bedrijven. Daarom zijn we sinds een paar jaar ook aanwezig bij Meubelbeurs Brussel."

Met de overgang naar de derde generatie gaat Koopmans Meubelen een nieuw tijdperk van innovatie en continuïteit in. Terwijl de familiewaarden en toewijding aan kwaliteit behouden blijven, omarmen Dico en Dennis ook nieuwe mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. Door te blijven streven naar professionalisering en het verkennen van nieuwe markten, handhaaft Koopmans Meubelen een plek in de meubelindustrie, klaar om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan.

Meer informatie:
Koopmans Meubelen
Gerdina's Hof 73
4191 MX Geldermalsen
0345-576260​
www.koopmansmeubelen.nl

Harold Elbersen (Midden-Nederland, Utrecht en het Oosten)
[email protected]

Andre van Loon (Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Holland)
[email protected]

Klaas Schut (Groningen en Friesland)
[email protected]

Bobbie van der Aa (Zeeland, Brabant en Limburg)
[email protected]

Christophe Delvoye (België)
[email protected]