Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Je komt elkaar altijd weer tegen in de meubel- en interieurbranche'

Van oud-student tot meesterlijke maker

Zo kom je elkaar altijd weer tegen in de meubel en interieurbranche. De cirkel van vakmanschap, creativiteit en opleiden is soms eindeloos. Zoals met Diewert van der Horst en Niels van der Ent Braat beiden alumni van het Hout- en Meubileringscollege (1994 – 1998). Al in leerjaar twee van de opleiding begonnen ze samen te werken in hun eerste werkplaats, en de laatste stage liepen ze bij hun eigen bedrijf Houtwerk. Ook op MASTERLY in Milaan kan je Diewert en Niels tegenkomen. Daar staan ze als vertegenwoordigers van hun eigen label, ITEM-Amsterdam.



Binnen Houtwerk lopen nu het hele jaar door studenten van het HMC stage van de opleiding ondernemend meubelmaker, maar soms ook een student van de opleiding interieuradviseur. Daarnaast is Diewert 4 tot 6 keer per jaar een dag op het HMC als externe examinator. Zo blijven zij verbonden aan het HMC en brengen zij hun vakmanschap, kennis en enthousiasme over aan onze studenten. Wat heel waardevol is voor de studenten, de ontwerpers en makers van de toekomst.

"Wij kijken ernaar uit om de komende jaren de samenwerking voort te zetten en elkaar tegen te komen in Milaan. Dit is een prachtig voorbeeld van hoe kennis, creativiteit en vakmanschap in de meubel- en interieurbranche worden doorgegeven en eindeloos in beweging blijft", aldus het HMC.

Meer informatie:
Hout- en Meubileringscollege
www.hmcollege.nl

Publicatiedatum: