Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Investeerder stapt in Golden Care om groeiambities te versnellen

Golden Care is een wereldwijde leverancier van milieuvriendelijke reinigings- en (kleur)beschermingsproducten voor buitenmeubilair in een breed scala aan materialen, zoals teak, stof en rotan. Om haar groei te ondersteunen, verwerft Down2Earth Opportunities Fund (D2E) een meerderheidsbelang in het bedrijf, samen met managementparticipatie.

Golden Care werd opgericht in 1996, met een focus op 100% op water gebaseerde en biologisch afbreekbare onderhoudsproducten voor buitenmeubilair, die veilig zijn voor mens en milieu (niet-gevaarlijk). Dankzij de uitstekende prestaties van haar producten, die voortdurend worden verbeterd door middel van intern R&D, werd Golden Care al snel de leverancier van keuze voor de marktleiders in de buitenlevenmarkt in de Benelux.


Seb van Grunderbeek, CEO van Golden Care.

Internationale aanwezigheid
Daarnaast is al een sterke internationale aanwezigheid gevestigd met onder andere markttoetreding in de VS in 2006 en in Aziƫ in 2012. Als gevolg hiervan is Golden Care aanwezig in de hele waardeketen, waarbij fabrikanten, merken en retailers van buitenmeubilair worden bediend.

In de komende jaren wil Golden Care haar groeitraject versnellen door haar internationale expansie voort te zetten en haar hoogwaardige reinigings- en beschermingsproducten te introduceren in nieuwe marktsegmenten en geografische gebieden.

Ambitieuze plannen realiseren
Om deze ambitieuze plannen te realiseren, valt de intrede van D2E samen met de versterking van het managementteam van Golden Care met een nieuwe CEO en R&D-manager, terwijl het huidige managementteam zich blijft inzetten voor Golden Care, zowel operationeel als als aandeelhouder.

"State-of-the-art producten en nauwe klantrelaties zijn de hoekstenen geweest van de groei die we de afgelopen 28 jaar hebben gerealiseerd," zegt Aart van Keersop, mede-oprichter van Golden Care. "In D2E hebben we de ideale partner gevonden om ons managementteam te versterken en onze groei te versnellen," voegt hij toe.

"Golden Care heeft een sterke positie opgebouwd in een groeiende markt," zegt Regis De Preter van Down2Earth. "Met haar toonaangevende productportfolio van milieuvriendelijke producten zijn we ervan overtuigd dat Golden Care haar wereldwijde expansie zal kunnen voortzetten, die we graag ondersteunen."

"Mijn belangrijkste focus zal liggen op het stimuleren van de uitbreiding van ons bedrijf en het koesteren van onze bestaande relaties met klanten, gebruikmakend van mijn uitgebreide ervaring in de buitenindustrie," zegt Seb Vangrunderbeek, de nieuw aangestelde CEO van Golden Care. "Golden Care heeft een uitzonderlijke reputatie, en we zijn blij om ons op lange termijn aan het bedrijf te verbinden en voort te bouwen op deze basis, waarbij we gezamenlijk het bedrijf naar nog grotere hoogten tillen."

Meer informatie:
Golden Care Company
Bosstraat 63
5553 CK Valkenswaard
+31 40 20 41115
info@golden-care.com
www.golden-care.com

Publicatiedatum: